`` De Bedriegertjes``( 2014)           
      Vroeger had je een speeltuin die heette `` de Bedriegertjes`` de NTC is net zo´n speeltuin en dat is nog zwak uitgedrukt.

Deze pagina ben ik begonnen omdat ik me heel veel afvraag. En omdat ik rectificatie wens omdat ik jarenlang als een soort "" crimineel"" word afgeschilderd door de voorzitter van de NTC, de heer Roel Boekholt. Als afleiding voor wat er werkelijk gaande is.
Omdat ik antwoord wil op mijn vragen waarom bestuursleden en grote fokkers van deze club van alles uitvreten wat niet door de beugel kan en niet bestraft/geschorst/geroyeerd worden. En waarom er niet gereageerd wordt op vragen en klachten van klagers.

Dit heet "" oorzaak en gevolg"".

Inmiddels is deze pagina zo lang geworden dat je er bijna wel een dag voor moet uittrekken om alles te kunnen lezen. Maar als je je er werkelijk in verdiept wordt er heel veel duidelijk.

En wil ik daar nog bijhoren??? Die vraag krijg ik regelmatig. Nee natuurlijk niet, sterker nog, ik distantieer me volledig van de Nederlandse Teckelclub, ik wil helemaal niets met dat stelletje @#$%$$$$$ te maken hebben, niet in een naam genoemd worden, laat dat duidelijk zijn.
En zo zijn er inmiddels meer die er helemaal genoeg van hebben:


http://www.fmt.frl/Archief/waarom_geen_ntc!.htm
En nog een kleine fokker die het helemaal zat was en waarbij ik verzocht werd onderstaande tekst te plaatsen ( naam van de fokker is mij bekend):

Jarenlang lid geweest als fokker, wel bericht gekregen na een nest of ik wel op show was geweest met de betreffende moeder. Ik was op show geweest en had ook de papieren op gestuurd, maar die waren ze waarschijnlijk kwijt. Of bericht gekregen dat het oogonderzoek niet binnen was, was ook binnen, maar waarschijnlijk ook onvindbaar. Op deze “vergrijpen” volgden dan dreigbieven met sancties die volgen als de documenten niet op tijd binnen zouden zijn. De kleine fokkers, die hun hondjes in huis houden en alles met liefde doen worden lastiggevallen, maar de grote fokkers met de honden in de stallen, waar zich van alles afspeelt dat het licht niet kan verdragen, blijven buiten schot. Waarom?? Die hebben naast een grote kennel een nog grotere mond.
Nu zit ik in een andere rasvereniging met een deskundig bestuur, geen bestuur van egootjes die er voor zichzelf zitten in plaats van voor het ras.. Een wereld van verschil.Wie zijn er dan nog lid? De grote ( brood) fokkers met 60/100 honden en 10-30 nesten !! per jaar die deel uit maken van het bestuur en de mensen die voor 30 euro per jaar lid zijn en daardoor goedkopere stambomen hebben, die blijven lekker lid.
Wil je de snelle versie lezen kies dan voor Bedriegertjes 2  :https://www.vdvikinkjes.nl/de-bedriegertjes-ii/ daar staan de nieuwste feiten en updates, oa Februari 2018, een nogal schokkende ontdekking dat zelfs de voorzitter van de NTC zijn eigen verzonnen fokreglement overtreedt en fokt met een gediskwalificeerd teefje en dan ook nog hondsbrutaal de dochter van dit teefje showt....Een voorzitter die ook een functie heeft bij de Raad  van beheer op Kynologisch gebied?

9 Juli 2020:


https://opgelicht.avrotros.nl/nieuws/artikel/teckelfokkers-uit-woerden-krijgen-voorwaardelijke-celstraf-een-boete-en-een-beroepsverbod/

Beide uitspraken betreffende de Teckelfokkers uit Woerden:


https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2020:3346&showbutton=true

En

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2020:3345&showbutton=true
Juni 2020:

https://opgelicht.avrotros.nl/nieuws/artikel/voorwaardelijke-celstraf-boete-en-beroepsverbod-geeist-tegen-teckelfokkers/https://www.ad.nl/woerden/omstreden-woerdense-teckelfokkers-volgen-eigen-rechtszaak-vanuit-hongarije~aa902be2/April 2019, het voorwoord uit clubblad de Dashond, ik citeer dhr Boekholt: ""Dieptepunt van het afgelopen jaar was toch wel  het feit dat bij een grote, bekende Nederlandse fokker 150 verwaarloosde teckels in beslag werden genomen. Een tijdje daarna nog eens 100 die deze fokker naar Hongarije had getransporteerd. Ondanks het feit dat de Nederlandse teckelclub  hierin geen rol speelde werd er door een totaal onbekende dame van een onbekende stichting op televisie ongefundeerd beweerd dat de NTC hiervan af wist en er nooit iets aan had gedaan"". We wachten nog steeds op bewijzen en bronnen waar ze dit vandaan haalde"".


Ik wil hier even op inhaken. "" Ondanks het feit dat de NTC hierin geen rol speelde""??? Hoezo geen rol speelde? De dames stonden tot en met Maart 2018 op de website als NTC Clubfokker en het regende klachten over hen maar met die klachten is door de NTC nooit iets gedaan! Net zoals al die andere klagers die al jaren klagen en of genegeerd worden door de NTC of uiteindelijk bedreigd als ze volharden in hun klacht?
Dus hoezo geen rol spelen?
Tevens is er door het bestuur gezegd dat "" de dames uit Woerden op iedere vergadering besproken werden""?
Ook de  groep klagers die uiteindelijk het programma "opgelicht'" ingeschakeld hebben is ook door de NTC afgescheept met "" we behandelen geen klachten van niet leden""! Zie ergens hieronder de mailwisseling hoe deze klagers door de NTC behandeld zijn..
Ook al heb je stapels bewijzen, zwart op wit,  de NTC ontkent, scheept af, negeert en als het echt niet anders meer kan worden klagers bedreigd met stappen of als dubieus/crimineel bestempeld....

DAARKOMTIENOGEENKEER:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Bananenrepubliek

Dan noemt Boekholt een "" totaal onbekende dame met onbekende stichting""...... deze dame is Drs Karen Soeters oa direkteur van de Nicolaas G Pierson Foundation en "" House of Animals"". Ze komt gemiddeld 1x per week op TV en geeft lezingen over dierenwelzijn over de gehele wereld.
Ik heb haar natuurlijk dit "" voorwoord"" in het clubblad laten lezen....

Maar misschien kan deze  uit de zeeuwse klei getrokken Mercedes verkoper in s Heerenhoek geen commerciele TV zenders ontvangen? Geen idee?

https://karensoeters.nl/

https://www.ngpf.nl/staff/drs-karen-soeters-directeur/

Boekholt gaat nog verder, ik citeer:

""Dat mensen geloven wat er op televisie wordt verteld bleek direkt daarna toen er via social media een hetze werd opgestart tegen onze vereniging"'.
"" Soms speelde dubieuze mensen hierin een rol"".
Het erge is dat je je als vereniging niet kunt verdedigen""maar ook dat niemand de moeite neemt om te vragen hoe het werkelijk zit""

Ook hier wil ik graag even op inhaken.

Vroeger kon de NTC straffeloos frauderen, ontkennen, mensen die ertegen in gingen royeren, bestempelen als "" criminelen"" en alles snel in de doofpot. Nu  worden deze mensen "" dubieus"" genoemd... Ik ken maar 1 dubieus clubje ( en dat is nog heel zacht uitgedrukt ) en dat is het bestuur van de NTC!!

Het is bij dit clubje zo,  eerst doen ze net alsof er iets niet is, dan ontkennen ze het, als je ze confronteert met feiten, zwart op wit,  word je als crimineel /dubieus bestempeld......En als ze het echt niet meer weten dan gooien ze het op "" het zijn allemaal vrijwilligers die de NTC runnen"" en hoe zielig is het  dat deze mensen kritiek krijgen....
En nu geven ze vooral "" social media "" en de TV de schuld....Leven deze mensen in het stenen tijdperk??
Zoals medio 2002 waarin leden in het clubblad opgeroepen werden om bepaalde websites niet te lezen....Toen konden ze het teckelvolkje nog mooi intimideren en "' hup weer in de doofpot"".
Nu bepalen mensen zelf wel wat ze doen en laten met social media.

Werd ik in 2008 door de NTC beschuldigd van "" deelname aan een internet forum"" met kritiek over de NTC... en op grond daarvan geroyeerd, nu is er geen houden meer aan want iedereen heeft social media en neemt er aan deel? Dus noem je deze mensen maar "" dubieus"". Hoe durft die lafbek toch iedere keer weer...En hoe dom is die kudde ""volgers"" die al aardig geslinkt is van zo'n 3400 leden naar 2000?
Met hun "" clubfukkers"" waarvan het concept al tig keer veranderd is in al die jaren, fokkers die ""garanderen""  maar frauderen bij het leven en waarvoor geen aansprakelijkheid genomen wordt want de club is niet aansprakelijk enz...??

Ze gaan nu de klachtenprocedure veranderen... ja, ja, net zoals het "" hernia inventerarisatie formulier"""wat al 20 jaar op de website staat maar waarmee, ondanks 20 jaar beloftes niets wordt gedaan? Ja ""commissie na commissie"" oprichten.....


Maart 2019
De schoonouders van de voorzitter van de Nederlandse Teckelclub met hun zogenaamde "" gerenommeerde en erkende kennel"" hebben najaar 2018 als tussenhandelaar stamboomloze pups van de broodfokker uit Woerden  doorverkocht voor 800 euro!
Onder het mom van "" hondjes redden"". "" Hondjes redden"" betekent hondjes tegen een onkostenvergoeding herplaatsen zou je denken?

MAG DIT EN KAN DIT ALS NTC CLUBFOKKER? Wat doet de Raad van Beheer met deze familie? Heeft dit nog iets te maken met "" Fairfok""?

WAAR HALEN ZE TOCH IEDERE KEER WEER HET LEF VANDAAN?

 Mei 2018, naar aanleiding van een uitzending van het programma "" Opgelicht"" is gebleken dat bij 2 bij de NTC als "" Clubfokker"" aangesloten teckelfokkers uit Woerden sprake is van grootschalige oplichting, dierenverwaarlozing en mishandeling.
Honderden hondjes.... het grootste deel leefde hun leven in reiskennels gepropt... zonder de meest elementaire zaken als : voldoende voeding, water en beweging.
Een groep klagers over deze kennels zijn ook weer vanaf dag 1 afgekapt door de NTC omdat deze mensen geen lid waren van de Teckelclub!
Na diverse keren bellen en informeren kregen ze oa te horen "" dat de secretaris een hersenschudding had"" ( dit terwijl alle klachtenbrieven altijd doorgezonden worden aan het gehele bestuur dus waarschijnlijk allemaal wat problemen in de "" bovenkamer"").

Nu, na een aantal maanden, waarin ze hopen dat de zaak snel n de doofpot gaat, worden er door de NTC "" statements"" gegeven in hun Clubblad waarin natuurlijk om de zaak heengedraaid wordt, ontkent, enz enz, het is hen niet te verwijten wat er gebeurd is....Neeeeee, natuurlijk niet, ze gaan niet opeens na jaaaaren toegeven wat een ongelooflijk frauduleus clubje ze feitelijk zijn met alleen grote ( brood) fokkers in hun bestuur.En dat ook vooral zo willen houden.
Maar gelukkig is het voor de overgrote meerderheid wel duidelijk hoe de Nederlandse Teckelclub inmiddels zijn eigen graf heeft gegraven, gelukkig wel. En het leuke is, ze hebben het helemaal zelf gedaan, zonder hulp?
Dus de schuld op anderen schuiven gaat deze keer niet op "" NTC Ole"".

En dan dit knullige achterlijke antwoord van de secretaris NTC  die al jarenlang mensen afpoeiert, of, als ze langer aanhouden met klagen. zelfs bedreigen met "" stappen"". Hij is nog te beroerd om de naam van de klager juist te spellen.....De bewuste fokkers hebben tot aan Maart 2018 op de website/lijst met "" erkende"" NTC clubfokkers gestaan.
Nadat er steeds meer gedupeerden kwamen  en de NTC zoals gebruikelijk niets wilde ondernemen hebben deze contact gezocht met het TV programma "" Opgelicht"" waardoor uiteindelijk de zaak aan het licht is gebracht .

18 September 2018:

https://opgelicht.avrotros.nl/nieuws/item/13533/

https://opgelicht.avrotros.nl/uitzending/uitzending-gemist/18-09-2018/https://www.partijvoordedieren.nl/vragen/vragen-van-kooten-arissen-over-dierenmishandeling-en-verwaarlozing-in-teckelfokkerij

https://www.facebook.com/NVWAonline/videos/1856056454462143/UzpfSTEwMDAwMTE3MDE4MTY2NDoxNjYzMTI3MzAwNDAyOTI3/


https://opgelicht.avrotros.nl/dossiers/item/12547/


Op deze pagina staat veel, heel veel, en door elkaar, maar alles wat hier staat berust op waarheid Alle feiten, bewijsstukken, uitdraaien en  screenshots over alle jaren zijn in mijn bezit ( en van nog wat andere mensen). Alles zwart op wit.
De NTC ontkent al jaaaaaren klachten en fraude door bestuursleden. Nee, nog erger, ze draaien het om, schuiven de schuld af op mensen die erover publiceren, of mensen die ten einde raad de media inlichten......Of dreigen mensen die klagen met "" stappen"".
Dit doen ze in hun clubblad "" De Dashond"" om zo hun eigen leden te misleiden dat er eigenlijk "" niets aan de hand is"".
Draaien zich een slag in de rondte om maar niet toe te hoeven geven wat voor zooitje het is binnen deze club.

Het zou juist zijn als een grote groep klagers  de NTC eens aansprakelijk gaat stellen voor de schade die ze aan het ras toegebracht hebben met  hun jarenlange fraude en ontduiken van gezondheidsonderzoeken, het vals beschuldigen van klagers en "" klokkeluiders"" etc etc.

Hieronder nog een stukje correspondentie tussen de NTC en een paar klagers ( over dezelfde fokker) waarbij ik verzocht werd om dit te plaatsen. Ook deze mensen worden gedreigd door de NTC als ze niet stoppen met klagen..:


En de dame die een pup kocht die na 3 dagen overleed die werd door de voorzitter gemaand te stoppen met klagen/emailen omdat "" ze zijn zondagsrust verstoorde""!!!
MAAR DEZELFDE  SCHIJNHEILIGE VOORZITTER SHOWT SINDS JAAR EN DAG ZIJN HONDEN OP ZONDAG, KAN DAT WEL?

Ik heb op verzoek van velen het lettertype van deze pagina aangepast. Op een i pad schijnt het lettertype wat ik gebruik er totaal anders uit te zien als op de laptop.Alleen voor deze pagina.


En een nieuwe rubriek ( 2016): kennel Z...ll...ms.hoeve""s/Stal Hommelink"'  staat nu bij elkaar, even helemaal naar onderen scrollen, tussen rode lijntje, de klachten over deze kennel/stal.

Een heel "" zwartboek"" met alle klachten heb ik inmiddels vergaard.
En  Oktober 2018 verschijnt er een melding op Bokt.nl over een broodmager paard wat daar stond voor "" opfok"".

Naast wat er al bekend was aan ellende, verwaarlozing, list en bedrog en oplichting door deze "" kennel"" vanaf voorjaar 2015, nog  6 7 89 10  en nog veel meer nieuwe klachten/getuigenissen sinds oktober 2016. Meest recente klachten onderaan de rubriek . In Januari 2017 ook alweer 3 x raak......gelukkig door te googelen hier uitgekomen want er wordt nu geadverteerd onder andere naam en ook in Duitsland worden teckels verkocht heb ik begrepen.
Laatste meldingen/klachten  over teckels zijn van April  2017 ( 3 stuks) en Mei 2017 ( 2 stuks) Deze mensen gaan echt psychopatisch te werk... dit geboefte heeft voorjaar 2017  een politieagente van team Doetinchem, Simone H*lw*g genaamd zo gek weten te krijgen. Simone heeft mij in 2 telefoongesprekken proberen te intimiderenen/ bedreigen. Er waren zogenaamd geen klachten over dit stel, hoewel ik zei dat ik hier een stapel klachten heb liggen en alle klagers persoonlijk heb gesproken....enz enz... omdat de manier waarop mij zeer verbaasde ben ik in vriendenkring eens gaan informeren of dit soort intimidatiegesprekken per telefoon gebruikelijk is..... Natuurlijk niet!
En dat heb ik Simone ook zeer duidelijk gemaakt en natuurlijk nooit meer iets gehoord......Nu blijkt dat deze agente uit de vrienden/kennissenkring van de Zellemshoeve/Stal Hommelink te komen.... over integriteit bij de politie gesproken.......
Zover gaat dit stel dus, hondjes in koude natte paardenboxen, zieke pups, zieke honden,  en de NTC het maar goedpraten dat er niets aan de hand was....en mij de schuld geven....

Inmiddels zijn voor zover ik weet alle teckels daar weg ( hoera)! De oude teefjes (die dus al overgenomen waren van kennel t Holthuus )  en geen nestjes meer mochten hebben zijn in erbarmelijke staat verkocht voor 250 euro. Ondervoed, koud, nat, pus liep uit de bekjes van verrotte gebitselementen, schuw en onzindelijk.. De nieuwe eigenaren hebben voor honderden euro's aan dierenartskosten gehad......maar de hondjes maken het nu godzijdank goed. De overige teefjes waarmee nog 1 nest gefokt kon worden zijn doorverpatst aan andere fokkers dus deze hondjes gaan van "" station tot station"" en omdat ze totaal niet gesocialiseerd zijn worden ze ook weer voor herplaatsing aangeboden maar dan moet de nieuwe eigenaar nog wel een nest toestaan.....

Het is om te huilen...

En ondanks de volgens mij best duidelijke tekst dat ik geen pups verkoop of dekkingen zou geven aan NTC leden/ sympathisanten lezen mensen vaak niet verder als hun neus lang is...

Kreeg ik al bloedserieuze aanvragen voor chocolade teefjes van NTC fokkers die net deden alsof ze gek waren..... aanvragen voor dekkingen van NTC fokkers,  pupverzoeken van mensen die al hondjes hebben van NTC fokkers, ik moest ik wel ontzettend lachen om deze aanvragen  die zeiden alle pagina's  te hebben  gelezen en dan doodleuk met de volgende mailtjes kwamen, een paar voorbeeldjes maar ik heb er veel meer:


Marion "" Hou me vast"" inmiddels al gestopt met fokken en alle teefjes verkocht.. had als profielfoto op Facebook het NTC logo en mij dan mailen voor een dekking....en als er dan karperruggen uit waren gekomen dan had de schuld bij mijn reu gelegen niet die van het teefje
Geen lid van de NTC maar wel een pup bij NTC fokker en dan even proberen een chocolade herplaatser bij mij te scoren..in geen 100 jaar gaat er ooit nog een chocolaatje naar iets wat naar NTC riekt!
Zie je het voor je? "" Stoofhoeve x vd Vikinkjes""???
En nog een... 

Het antwoord is NEE. Zolang de NTC zijn handen in onschuld wast en geen rectificatie plaatst over mij en mijn kennelnaam zal de "" boycot"" blijven bestaan.
Maar dat vinden ze vast niet erg met zoveel aanbod in  pups en dekreuen...
Gelukkig krijg ik nog steeds gemiddeld rond de 5 pupaanvragen per week en kan ik de mensen waar ik echt een goed gevoel bij heb eruit pikken.


NTC de Dashond "" bestuurstafel december 2016""
Hierin staat mooi uitgelegd hoe de NTC opnieuw probeert de handen in onschuld te wassen, Het is altijd de schuld van iedereen behalve de NTC! Nu is het weer de schuld van de pupkopers die niet goed opletten, of de Raad van Beheer, meeste klachten gaan over NIET NTC Leden??? Is dat logisch, mensen kopen ergens een teckeltje, bij een "" niet lid""er blijkt wat mee te zijn en dan klagen ze bij de NTC, geloof je het zelf?
Ik koop wat bij Hema en ga klagen bij Blokker......?

NTC: HOE DURF JE. 
Het is dat het om zeer ernstige zaken gaat anders zou je toch echt de slappe lach krijgen na zo"n stukje tekst, hoe dom wil je overkomen en trappen de ""kuddedieren"" hier nog in?Want ik kreeg na deze "" bestuurstafel uit de Dashond December 2016""" wat berichtjes van NTC leden die toch echt gaan twijfelen aan de verstandelijke vermogens van de schrijver van dat stuk tekst?
Deze ""bestuurstafel"" werd volgens zeggen niet geschreven door de voorzitter maar door de evenementencommissie? En dat is de heer Embregts?

En..... "" er worden geen officiele klachten ingediend waardoor het bestuur niet kan antwoorden""?

Nou, ik heb er hier nog wel een stapeltje, aangetekend en wel...jaaaaaaren oud, te beginnen in 2002. Klachten bestaan niet, worden ontkent, afgeserveerd of niet beantwoord.
Teckelblog idem, nooit wat op gehoord en er zijn er nog onderweg heb ik begrepen. Ervaringsverhaal over teckeltje wat vanaf dag 1  erfelijke afwijkingen bleek te hebben,  zie filmpje en ingestuurde klacht op teckelblog "" Ataxie"" waar vanaf dag 1 mee gedokterd is,van specialist naar specialist, die maar 10 maanden oud is geworden en toen voor de ogen van het baasje dood neerviel. Dat ingezonden verhaal van het baasje wordt  geweigerd  door de dame van de redactie van de Dashond "" wegens teveel copy""Hoezo eenzijdig NTC???
Hoeveel .. smoezen wil je nog verzinnen? Deze dame is "" toevallig"" bevriend met de fokker van dit hondje wat zonder koopcontract contant betaald is verkocht en "" pupje was gezond toen het wegging""................

En ook onderstaande  klacht heeft ondanks de ernst na ruim  18 maanden nog steeds geen antwoord, en zo te zien is ie toch naar genoeg bestuursleden en commissies doorgestuurd?En toen is het baasje op zoek gegaan naar een andere manier om aandacht voor haar klacht te krijgen.

Want in alle gevallen is er eerst contact gezocht met de Teckelclub voordat mensen hun klacht elders gingen plaatsen.

Ik mocht van gedupeerde de gehele mail gebruiken en eigenlijk wilde ze naam en kennelnaam van de fokker gepubliceerd maar dat kan natuurlijk niet.
Pas op, schokkend verhaal!

Van: "Stoofhoeve"
Aan: vanessa lacoere
Cc: "Redactie NTC" , "Secretaris NTC" , "Penningmeester NTC" , "Evenementen NTC" , "Jos" , "Jody Koopmans"
Verzonden: Vrijdag 23 september 2016 06:51:09
Onderwerp: Re: 
 
Goedemorgen Vanessa,
 
Ik heb je mail ontvangen en wij zullen deze in de eerstvolgende bestuursvergadering van midden oktober bespreken waarna het secretariaat je een reactie stuurt.
 
Met vriendelijke groet,
 
Roel Boekholt
 
 
Op 21 sep. 2016, om 22:10 heeft vanessa.lacoere het volgende geschreven:
 
Goede dag,
 
Ik zit met volgend probleem en hoop dat jullie me hierbij kunnen helpen...
Ik kocht een pupje uit het eerste nest van D. G. Ze leek me een eerlijke fokster.Amani groeide op als een heel lieve pup die wel wat dominantie naar andere honden vertoonde (nadat hij gezien had hoe mijn ander teckeltje herhaaldelijk aangevallen werd door een Stafford begon hij kwaad te blaffen als andere honden dichtbij kwamen). Een tijdje geleden kreeg Amani agressiebuien die heel angstwekkend waren... Tijdens de agressiebuien veranderde hij in een moordmachine.Tijdens zijn eerste agressiebui vermoordde hij onze vorige golden retriever pup...( Dit was de eerste maal dat de hondjes alleen bleven met de pup) De pup zijn hersenen plakten aan de grond en ik had 5,5 uur nodig om het bloed in huis op te poetsen....Een trauma voor de rest van ons leven...Amani was zichzelf niet tijdens de agressiebuien.... Hij viel zomaar zonder reden iedereen aan: hij viel de andere honden aan en ons ook... Hij heeft één agressiebui gehad die minder erg was (en daarbij hadden wij ontzettend veel geluk), die agressiebui resulteerde in een aanval in het gezicht van mijn vriendin(gelukkig was de agressiebui minder erg dan anders, anders zou mijn vriendin haar gezicht verminkt zijn geweest): hierbij beet hij mijn vriendin in haar gezicht terwijl ze zijn buikriempje afdeed , er was toen geen andere hond in de buurt...Amani viel zomaar iedereen aan, mens en dier die hij anders heel erg graag zag inbegrepen...Ik sliep niet meer goed, ik had nachtmerries , ik was bang dat hij 's nachts in bed mijn vriendin terug zou aanvallen of dat hij één van de hondjes zou aanvallen (de teckeltjes slapen bij ons in bed)...bang dat het licht dan niet op tijd aan zou zijn en dat er in die tijd een dode zou gevallen zijn...Hij beet mijn herniagevoelige teckel Bo zo hard (terug als een moordmachine) dat Bo schrik had van iedere hond die in huis passeerde... Toen ik hem er af trok beet hij verschillende malen keihard in mijn hand...Hij beet kort daarvoor bijna dwars door mijn vriendin haar hand heen toen ze Amani van de nieuwe pup aftrok...Amani beet ook naar ons andere teckeltje Beauty,terwijl ze gewoon naast hem in de gang liep...Beauty is nochtans de roedelleider...Heel erg belangrijk is dat Amani echt zichzelf niet was tijdens die aanvallen... Zijn ogen zaten zo zwart en hij herkende precies niemand tijdens die aanvallen...Neem daarbij het feit dat hij ook aanviel naar degenen die hij het allerliefste zag...Amani's nestbroer viel ook een andere hond aan, dit aangevallen hondje werd ook ingeslapen door de eigenaars... Het is dus duidelijk is in de genen vrees ik...Nadat Amani de pup doodgebeten had verwittigde ik de fokster, ze zei: ja , je bent labiel, je bent weg gegaan van je ex en je voelt je niet goed, Amani verandert hierdoor ook zijn gedrag..En toen zei ze: ik kom hem ophalen en ga hem voor je herplaatsen, en voor jou zijn hier geen kosten aan verbonden...ZE WOU 'T DUS IN DE DOOFPOT STEKEN...Op shows steelt ze de show met haar mooie hondjes en doet zich voor als een klassedame... Terwijl ze al hetgeen 'slecht' is aan de hondjes wegmoffelt...Is er iets wat gedaan kan worden aan het feit dat de fokster verder fokt met Amani's familie (ze heeft zijn ma, broer en zus en nichtje, zijn ma ,broer en zus hebben allemaal al pupjes gehad, het nichtje is nog te jong)Is het eventueel mogelijk om een vergoeding te krijgen van de fokster?Ik ben zoveel kwijt door haar schuld...Mijn kleine jongen ....Ik mis hem zo hard... ik denk aan de tijd voor hij agressiebuien had...Ik zie onmenselijk hard af...Ik vind niet dat D. het recht heeft om verder te fokken met de familie...Amani viel aan als een moordmachine, zijn broer was niet veel beter(Amani's broer heeft wel epilepsie), en de derde pup die geplaatst werd is enkel nog bij die mevrouw omdat de dochter zo graag de hond ziet, die hond is ook uiterst agressief naar andere honden...
Met vriendelijke groet,
 
Lacoere Vanessa

 
 

 

Natuurlijk nooit meer iets van de teckelclub gehoord...
Januari 2017/

Het gaat maar door.....ook dit is een gebed zonder eind, aub goed lezen, En dan de rest op deze pagina en dan een mening vormen.

Dit is voor mij een "" Deja Vu"", deze fokker krijgt geen antwoord op kritische vragen, geen excuses voor de ""officiele"" waarschuwing die niet terecht was/ ""reputatieschade"" van deze kennel, niets, het ligt nooit aan de NTC.........
Hoogste tijd voor de NTC om de hand in eigen boezem te steken.

Want het gekke is wel dat ALLES  wat ik de afgelopen jaren heb aangekaart/vragen over heb gesteld, dat daar een actie op volgt,
toeval?

Maar toegeven, neeeeeee?

Herfst 2017: de NTC heeft inmiddels een soort "" strafpuntensysteem/sanctiebeleid""  bedacht voor de fokkers en leden ( dus toch een speeltuin)? Alleen wordt dat natuurlijk niet met terugwerkende kracht toegepast maar gaat in per 1 Juli 2017... En je mag nogal aardig wat aanklooien voordat je de maximale 20 punten hebt bereikt dus dan ben je zo een paar jaar verder. En over pats boem royeren wordt niet gesproken alleen over "" tijdelijk schorsen"" tsjonge jonge wat is die ntc opeens mild geworden...
En ook de 5 jaar ""verdwenen ogentesten"" worden niet genoemd? Wel zo'n beetje alle punten die ik me afvraag? Maar.... dezelfde bestuursleden mogen elkaar controleren op naleving regels??...... tralalala....

Dit gaat over een kleine fokker met echte passie voor de hondjes, leven voor de hondjes, alle hondjes in huis, pupjes in huis, genetische testen lang voordat ook maar iemand de gen testen deed bij de Dwerg langharen, enz enz..........

http://www.fanmuoiketet.frl/Archief/waarom_geen_ntc!.htm

De pagina " Zeker Weten"" is ook een aanrader!

Najaar 2014/ Via deze pagina ga ik proberen om een gedeelte van de  info van de pagina NTC Ole ( 2013 )en `` Royement `Ja of Nee( 2013) `` toe te voegen. Want het zijn zulke lange, bijna onleesbare pagina´s geworden. Maar ook dit gaat een gebed zonder eind worden want de feiten en onjuistheden blijven komen...En zolang die niet opgelost zijn  blijf ik schrijven? Die pagina's staan nu offline maar zijn er natuurlijk nog wel.

Neem er rustig wat te eten en te drinken bij, sorry, dit gaat wel even duren..

Dit gaat over: mensen met een dubbele moraal, teckeltjes waar de stembandjes zijn uitgesneden, 5 jaar ogentesten "" zoek"" ( 2008-2013) fraude/oplichting, doofpot, list en bedrog, een voorzitter en een hoofd van een fokcommissie die al jarenlang net doen alsof ze gek zijn
( maar dat zijn ze natuurlijk niet).
En dat alles over de ruggen van onze teckeltjes en aan die ruggen hebben ze feitelijk de afgelopen 17 jaar ook niets gedaan behalve veel blabla en "' hernia onderzoeks commissies"" en vervolgens weer veel blablabla. en nieuwe commissies. En waarom niet het "" hernia protocol"" van de scandinavische teckelclubs overnemen?? Waarom niet?November 2016 krijg ik een seintje dat dit op de voorpagina van de website van de NTC staat, ik citeer: 

Het bestuur en/of de vereniging aanvaardt geen aansprakelijkheid voor problemen met pups die gefokt zijn door haar leden of voor problemen tussen fokker en koper. 

De verantwoordelijkheid voor een nest ligt altijd bij de fokker. De koop van een pup is een zaak tussen fokker en pupkoper. 

Ook ten aanzien van fokkers die zich NTC-fokkers mogen noemen, heeft de vereniging geen andere dan een controlerende (gezondheidseisen en exterieureisen), verwijzende (naar NTC-fokkers ) en een voorlichtende (erfelijke gebreken, advies gebruik koopcontract) taak.

 

Bij een geschil tussen een pupkoper en een NTC-fokker kan om bemiddeling door het bestuur worden verzocht, maar nimmer zal het bestuur/de vereniging als partij in het geschil kunnen worden betrokken.


WAT IS DE MEERWAARDE DAN NOG VAN EEN NTC FOKKER/LID?


Wil je dit liever niet lezen ( wat ik me heel goed kan voorstellen) dan kun je nu nog kiezen:De kliek met boter op hun hoofd ( ik gok 1 pakje boter per hoofd mi ni maal). Je kunt rustig spreken van een `` boterberg`` en dat is echt nog netjes uitgedrukt. 


Die elkaars  kont ( en vooral die van keurmeesters want die kun je later nodig hebben) likken.
Nu heet dat tegenwoordig `` liken```het scheelt maar 1 K.
Je gaat naar facebook, voegt een stelletje mensen toe die je denkt nodig te hebben in de toekomst( dus minimaal een stuk of 500).
Het liefst aspirant keurmeesters want dan heb je nog wat tijd om te slijmen, neemt een borrel of een kopje koffie, je muis in je hand en je gaat even een uurtje `` liken``. Maakt niet uit waar het over gaat, je hoeft het ook niet echt te lezen of te  menen, als je maar op de `` vind ik leuk knop`` yes klikt.  De ene dag doe je de eerste 250 Facebook `` vrienden`` en de volgende dag de rest. Vroeg of laat levert dat `` liken `` je wat op? Het kost niets maar is oooooh zo belangrijk maar ik vind het zelf persoonlijk nogal goedkoop.....maar voor sommige mensen maakt dat niet uit, als ze hun doel maar bereiken? En het begint inderdaad alweer aardig zijn vruchten af te werpen. Alleen jammer dat de meeste keurmeesters denken dat al die aardige "" likes"" echt gemeend zijn.


De kliek die alles in de doofpot stopt en zo allerlei ellende in stand houdt. Die het niet zo nauw nemen met hun eigenverzonnen `` regeltjes``.Die andere fokkers even snel gebruiken om wat bloedlijnen weg te kapen of wat kennis omdat ze zelf te simpel zijn en die dan vervolgens schofferen op shows als ze ze niet meer nodig hebben... Het gaat over varkens-, veeboeren en Mercedesverkopers die een club runnen en dat ook zo willen houden want je moet wat als je 20 nesten per jaar fokt en al die pups kwijt moet? Of je nu lid bent of niet, antwoord op je vragen/klachten krijg je NOOIT. Dus stel ik ze maar hier in de hoop dat er iemand is die me wel antwoord op mijn vragen kan geven? En ik wacht inmiddels al jaaaaren op antwoord, samen met nog een heel rijtje mensen.
En voor de goede orde, ik ben:

Geen NTC Jokker, ik ben geroyeerd omdat ik een beerput opengetrokken heb in April 2008 na 9 jaar lidmaatschap omdat ik het he le maal zat was .
Nadat ik ten onrechte ( alle bewijstukken uiteraard aanwezig) ben opgeroepen voor een aankeuring van een USA import teckeltje en ook nog oproep kreeg voor een hond van heeeeel iemand anders...ene "" Wiggles"".Dus ten onrechte beschuldigd van niet nakomen van de regeltjes"". Alleen is dat  toen bij niemand opgekomen om dit ook daadwerkelijk te CHECKEN.

Dit heet dus "" oorzaak en gevolg"" want waarom mogen anderen wel jaren aanklooien en wordt daar niets tegen ondernomen?Ik had immers niets fouts gedaan?

Het bewuste teckeltje stond echter al 10 maanden in het NHSB ingeschreven en was  daarnaast nog ( toevallig) 2x gekeurd op een internationale show door 2 erkende Rasgroep 4 keurmeesters in 2007.
En die hebben gelukkig niet gezegd "" sorry mevr Balk, dit is een Duitse herder""of ho even, dit is geen teckel maar een Poedel!

En dit USA import teckeltje heeft maar 1 nestje gehad in Februari 2009  MAAR HEEFT WEL 3 ECVO OOGRAPPORTEN, want EllenB wil als het even kan niets aan het toeval overlaten dus ik wilde de '" vers geimporteerde hondjes goed "" volgen"" als het ging om oogonderzoeken.
En uit dit screenshot blijkt ook dat dit hondje al 1 sept 2007 een oogonderzoek heeft ondergaan en dat kan alleen als het NHSB nr bekend is!
Want dit teckeltje was dan ook al ingeschreven in het NHSB op 1 juni 2007:
En mij dan  begin April 2008 sommeren tot  een aankeuring om in het NHSB ingeschreven te kunnen worden......


En daarna ben ik geheel ten onrechte beschuldigd van ""het zogenaamd niet nakomen/overtreden van regels"" door ene ""vice voorzitter"" Floor. de Vries...die van toeten noch blazen wist en maar klakkeloos heeft aangenomen dat de info van de secretaresse juist was..Deze man is nota bene ook nog jacht keurmeester......

Maar ik had dus niets misdaan/fout gedaan.De sommatie was onrechtmatig.En dit is later ook nooit rechtgetrokken/gerectificeerd door de NTC.

Nog afgezien van het feit dat ik in de eerste 3 maanden van 2008  net 28 bestralingen en 7 chemokuren achter elkaar had gehad en dat was heel goed  bekend bij de NTC. En al helemaal bij de secretaris van de NTC die me opriep voor die keuring.
Hoewel ik vaak het plan heb gehad om met deze kaart mijn [email protected]#$!! af te vegen heb ik hem nog steeds bewaard:
Dus kort samengevat: je valt iemand die een wandelend skelet is, die een zeer slechte prognose heeft, lastig met een onrechtmatige oproep tot aankeuring van een USA importteckeltje wat al 10 maanden  keurig met alle toeters en bellen is geimporteerd en in het Nederlands hondenstamboek staat/beschuldigd iemand ten onrechte van "" niet nakomen van de regeltjes"".

En dan mag het baasje ( ik dus) daarop niet boos worden, nee de  NTC schreef dat ik hoogstens mijn teleurstelling had mogen uiten"".............joh, ga jij eens een lekker eind @#$%^&***!!!! Floor de Vries en kornuiten!En had de NTC dan niet beter kunnen antwoorden op mijn brief uit 2013, hoe dat nu zat en of het royement wel "" rechtmatig"" was, alsnog toegeven dat ik geheel ten onrechte ben opgeroepen en ten onrechte beschuldigd van "" overtreden van de regels""en op grond van mijn boze reactie daarop ben geroyeerd?

* Dat er nogal wat stappen zijn overgeslagen?
* Of in gesprek gaan met mij?
* Eerherstel?
* Rectificatie?
* Omdat hierdoor mijn kennelnaam jarenlang bezoedeld is geweest, nog afgezien van alle extra kosten die ik gehad heb.
* Omdat ik hierdoor als serieuze fokker achtergesteld ben/discriminatie.
* Er later nog misprijzend wordt gesproken over die lastige "" geroyeerde leden"" lees: ten onrechte beschuldigd en op grond daarvan ten onrechte geroyeerd..

Nu hebben serieuze pupbaasjes me gelukkig toch wel gevonden en hierdoorheen geprikt maar toch.....
Was dat niet slimmer geweest?
Inhoud van de brief stel ik graag beschikbaar voor liefhebbers.

Huidige voorzitter en de "" vice voorzitter"" 2008 Dhr. Floor de Vries en toenmalige secretaris heeft hem ook gehad.
En het 10 jarige kind van de voorzitter,  Roel Boekholt, heeft ervoor getekend...B.B, alles kan in Zeeland...die krabbel vergeet ik nooit meer!

Nee, natuurlijk niet want het is een bananenrepubliek en toegeven dat het finaal fout is dat doe je niet als Teckelclub, dat is de afgelopen 19 jaar tot op heden wel gebleken.

En daardoor vraag ik me toch een aantal dingen af:*Maar NTC clubfokkers/bestuursleden etc  mogen wel buitenlandse reutjes gebruiken zonder ogentesten, slipnesten hebben, M. K. uit B,  DG uit O en anderen?
Oa dit reutje gekocht  door fokker in Voorthuizen, op de leeftijd van 7 jaar, even snel voor wat nesten gebruiken en hup de achterdeur weer uit:


Misschien kijk ik ergens overheen maar GEEN testen!

Zo ook met het door haar gebruikte reutje Magik Rainbow Tin Tin, nergens een oogonderzoek terug te vinden...Maar wel inzetten voor de fok en vervolgens, hup, weer onvindbaar?
En zo nog een paar bj deze NTC fokker waarvan geen oogonderzoeken te vinden zijn!

*Verboden combi's maken op grond van hun eigen verzonnen VFR.

*complete nesten met knikstaart pups gewoon doodleuk nog een keerhalen, Snien en co van de evenementencommissie NTC?

* Foto's pikken van ondergetekende en gebruiken voor marktplaatsadvertenties en om aanbetalingen af te troggelen.

* Dekreutjes hebben met uitsluitende gebitsfouten en toch gewoon NL kampioen worden ( met de juiste keurmeesters natuurlijk) en als dekreu dienst doen?
( moet ik eens flikken).

* Leden met honden in schuren die zich nergens aan houden en waarover het klachten regent die vervolgens afgedaan worden als "" geen opzet in het spel""".

*Rellen schoppen op de Amsterdam Winner show 2016 EN Willem Holleeder die tot 2x toe me provocerend opwachtte en door 2 ringen keihard "" KUTWIJF ""  roept en dan ook nog zo dom is omdat er meerdere getuigen bij waren die het hoorden? Die al provocerend op een bankje aan de ring ging zitten terwijl er niet eens een teckel ingeschreven was.

Kijk, als het een slimme jongen was geweest had hij me opgewacht bij de damestoiletten en had het in mijn oor gefluisterd.....Nee, hij schreeuwt het door 2 ringen heen terwijl iedereen het kon horen.....Maar dat Willem "" geen etica"" niet al te slim was, dat wisten we al.
En moeten zulke aso's niet van een show verwijderd worden?

Want dit was al de 2e keer dat hij me in de ring lastig viel, zittend op een bankje pal achter mij, Benelux Winner 2014 presteerde hij het om me een kwartier lastig te vallen terwijl ik in de ring opgesteld stond en zelfs zijn ex vriend had geen vat op hem. Het schijnt dat  er geen "" uit"" knop op Willem H. zit...

Dat mag allemaal wel,  Nederlandse Tokkies Club? Zelfs dit wordt door de voorzitter van de NTC "" vergoeilijkt"" op een vergadering breek me de bek niet open......

                                                           2014
                                                                     2016
 

En het gaat nog verder over Willem Holleeder......


Dat Willem niet al te snugger is wist ik  inmiddels al en dat hij asociaal is, zie hierboven maar dat hij zoooooo ontzettend dom is om uit frustratie een collegafokker een aantal smsjes te sturen vanuit het niets waarvan hieronder de letterlijke tekst te lezen is..... nou.... dan spoor je echt niet..

Maar dit is dus  het "" niveau"" van de "" nieuwe generatie NTC leden/fokkers"". En dit mag allemaal wel NTC HOLADIEEE? 


Deze mensen mogen met hun honden op de voorpagina van het blad "" De Dashond"" staan?  Deel uitmaken van het "" elite"" ( grapje) clubje van de voorzitter en co, die lekker op shows samenklitten en na afloop samen uit eten gaan?

NB, Juli 2018,  de raad van beheer heeft een nieuwe bepaling opgenomen, speciaal bedoeld voor mensen zoals deze "' Kutwijf roeper"" en de NTC "" knokploeg"":

Bron: Dogzine

http://dogzine.nl/nl/nieuwsartikelen/misdragen-op-world-dog-show-wordt-onmiddellijk-en-zwaar-bestraftWillem die dit op zijn website verkondigt:
 

""Sinds 2001 fokt Willem onder de kennelnaam voornamelijk ruwharige dwerg en kaninchen teckeltjes"".


En "nu heeft hij ook langhaartjes en korthaartjes? Maar die had hij jaren terug toch ook al?

Huh??????? Ik denk dat Willem een beetje de tel kwijt is  want een eerste nest op deze kennelnaam  is er pas te vinden in 2008???

Scheelt maar 7 jaar? Maar daar hebben wel meer NTC ertjes last van, misschien besmet met de "" ziekte van smoetsie poetsie""? Die dikt ook  zo 10  jaar aan als zogenaamde "" ervaring"" maar wat neer in de hoop dat de pupkopers erin trappen en niet verder kijken.

Maar Willem H verklaart ook dat hij al zijn fokdieren laat "" screenen"" voordat ermee gefokt wordt. Ja, en dan toch meerdere malen fokken met een teefje met ernstige distichiasis aan ALLE OOGLEDEN???? 

Die dit soort smsjes sturen aan fokkers die al heel lang  fokken .....je zou bijna denken dat ie wat "" gebruikt"" want die smsjes kwamen dus vanuit het niets. Er was geen aanleiding aan vooraf gegaan.

En deze Willem H was ook in geen JAAAAAAAAAREN  bij deze fokker op bezoek geweest want voor dekkingen kwam hij niet meer in aanmerking. Ook niet toen hij belde met een "" order voor 5 teefjes"" en deze Willem H heeft  vanaf dag 1 OVERAL   bij particulieren teefjes zitten "" zogenaamde samenwerkingsverbanden"" waarmee hij
( zonder kennelnaam) fokt zodat hij niet aan het aantal pups komt waarvoor je je "" honden en kattenbesluit"" diploma moet hebben want dat gaat  natuurlijk niet lukken want dan moet je oa ook meer weten over "" geen etica""?

En als je ""secretaresse""  bent geweest van een Botox kliniek ga je natuurlijk geen maanden stage lopen bij een fokker of asiel en poep opruimen?

Let aub niet op de taalfouten van deze "" Einstein""!

Onderstaand volgt de conversatie van Willem met de bewuste fokker (en ik ben die fokker natuurlijk niet)!

Willem H:


"" ik wil mij nergens mee bemoeien, maar wil jullie toch graag mededelen dat er bij mij alleen al  meerdere malen mensen bellen die bij jullie zijn geweest en klagen over de stank, enorme geblaf enz enz...
Hij wil zich nergens mee bemoeien.... moet je opletten....over aanrommelen gesproken, hij verkocht nota bene de  gebitsfouten en knikstaart pups van een Spaanse fokker en was daar nog trots op ook?"" Aangerommeld wordT""????


Wie begon er met het importeren van stembandloze hondjes, ( kampioens) hondjes met knikstaarten en gebitsfouten???

En waarvan alle "" kuddedieren"" vervolgens als blinde kippen ongelooflijk veel dekkingen namen/nemen?

Met allerlei reutjes die nadat ze zich "" sufge...."" hadden en opeens van alles en nog wat vererfde, net zo hard weer verdwenen?

Wie heeft er geen BAL verstand van genetica?

Wie fokt er met diverse 7 jaar oude teefjes, koopt oude keizersnede teefjes op om er nog lekker een paar nesten mee te fokken??? Wie?

Wie fokt er maar door met teefje met ERNSTIGE DISTICHIASIS AAN ALLE OOGLEDEN??   Is dat in het belang van het ras??

EN VOORAL BLIJVEN VERKONDIGEN DAT JE HET GELD NIET NODIG HEBT!

Ik werd gebeld door aspirant pupkopers die zich afvroegen hoe het kon  dat een moederhondje met pups al zo grijs was!! 
Dat dat nogal schokkend was.
Ik heb  het even voor hun nagekeken en betreffende moedertje werd een half jaar na haar  5e nestje 8 jaar. Nu is dat volgens de regels toegestaan maar dit teefje had al de nodige keizersnedes gehad....en is daarna door Willem H opgekocht om er nog snel wat nesten uit te fokken..

Maar ik wil me nergens mee bemoeien hoor.


 


Nou... ik zou liever een vetbulT hebben met werkschoenen als totaal platgespoten zijn met botox en mezelf in een corsetje moeten hijsen....... een soort gestopte worst met een blauw colbertje erover, zo zag het er dan uit...

Welke teckeltjes zaten ook alweer in opeengestapelde benches in een geluidsdichte kast als Willem en co aan het werk waren??


Mijn royement was  een persoonlijke wraak actie van een gefrustreerde toenmalige voorzitter plus secretaris die er alles aan hebben gedaan om de USA importjes te beledigen, als Amerikaanse shit te bestempelen etc.
Deze hondjes zijn door mij geimporteerd om outcrossen te kunnen maken, nieuw bloed toe te voegen, kortom, alles waar anno 2016 de mond van overloopt werd in 2002 niet op prijs gesteld. Dus dan ga je dat lekker dwarsbomen?En dan is het November 2016 en krijg ik een seintje dat op een Facebook groep  een Marktplaats advertentie staat van diezelfde persoon die indertijd ""waarschuwingsadvertenties ""liet plaatsen op Marktplaats in de rubriek "" Teckels"", maand na maand om te waarschuwen voor "" kleurtjes"" kleurtjesfokkers"" dat het slecht was, dat het om "" niet erkende kleuren "" ging, dat het zooo commercieel was ( en dan zelf nest na nest fokken.....) etc etc.

Verwarring zaaien bij aspirant pupkopers, die dan vervolgens belde of het wel om raszuivere teckeltjes met stamboom ging en hoe dat dan zat met die kleuren? Terwijl het om ERKENDE  kleuren ging en teckeltjes met een echte Nederlandse stamboom. Je reinste misleiding/discriminatie/verwarring zaaien/zwartmaken  door de NTC.

Maand na maand werden indertijd deze waarschuwings advertenties op Marktplaats gezet door de toenmalige secretaris, in opdracht van de toenmalige voorzitter, de letterlijke tekst:


"' Let op!!........ de laatste tijd worden er steeds meer pups aangeboden met een (voor Europa) niet erkende kleur.....ook bij fokkers die lid zijn van de NTC.

Pups met een niet erkende kleur kunt u in feite niets mee..... leuk als huishondje natuurlijk, maar u kunt er niet mee showen en fokken en de evt stamboom is ongeldig.
Een niet erkende kleur is een fout en pups met een foutje mogen niet zeker niet voor de volle prijs verkocht worden.
( nou ik ken er nogal wat met fouten die WEL voor de volle mep verkocht werden en dan hebben we het niet over de kleur en op grond van het fokreglement moeten baasjes dan gecompenseerd worden) En we zijn nu 14 jaar verder en nog steeds. Zie foto hieronder.
Lees de rasstandaard van de teckel erop na""Kijk: Verkocht in 2015 door een NTC Clubfokker als zijnde een ruwhaar voor de volle prijs. Hebben de baasjes compensatie gekregen voor een kortgebleven ruwhaar?Neeeeee, natuurlijk niet.
PS: dit hondje is niet net geplukt maar ziet er altijd zo uit.
 
en afgewisseld met deze waarschuwingstekst:

"" Tegenwoordig worden er steeds vaker teckelpups aangeboden met een kleur die volgens de rasstandaard een niet erkende kleur is.Met deze pups kunt u niet deelnemen aan tentoonstellingen en ook mag u er niet mee fokken"".
In principe koopt u dus een bastaardteckel.""


Door een voorzitter die zelf met nest na nest als eerste op de lijst van de puppiebemiddeling stond?Dus bang was dat hij niet meer af kwam van alle wildzwijnkleurige pups. Dat mensen misschien de kleurtjes toch wel leuker en mooier vinden?

En dezelfde man staat nu ( weer) zelf op marktplaats met afgeprijsde teckels van 2 Juli, inmiddels 4 en halve maand oud!
Is dit wat ze bedoelen met "" Karma""???
Aan de foto te zien kon er rustig nog een stukje van de onderkant af en meer gezicht op de foto maar blijkbaar was dat niet de bedoeling.
(dit logo is niet door mij gepikt maar ontworpen door andere fokker, ik kreeg dit jaren terug als Sinterklaascadeautje en heb door de balkjes voor de ogen en jachthoedjes geprobeerd het onherkenbaar te maken).


Oa over:


Jarenlang gesjoemel/verduistering voor wat betreft de  ogentesten, grote fokkers met grote aantallen honden, gewoon een gat van 5 jaar ogentesten spoorloos, ook niet in de ``geheime`` NTC databank? Toen de databank opeens openbaar werd en te zien was via de site van de Raad van Beheer zijn deze fokkers als de sodemieter eind 2013 in NL gaan testen zodat er toch nog wat uitslagen in de databank staan, je moet wat? Maar er is een "" gat "" van 2008 tot 2013, ogentesten SPOORLOOS! En omdat er heel veel hondjes tussen zaten met oogafwijkingen ( waarvan een deel gedumpt is en sommige plotseling zijn "" overreden"") is er geen touw meer aan vast te knopen.

Een van deze ``verduisteraars`` heeft zelfs verkondigt dat bij hun honden nog  nooit 1 oogziekte was geconstateerd!
Toen ik dat onlangs hoorde..... tsssssssss hoe durf je ( zie Febr 2015)!

 Nee, dat kan kloppen als je wat fokdieren hebt waarbij op jonge leeftijd cataract is geconstateerd, en je gaat vervolgens met nog wat `` vriendjes``jarenlang in Belgie testen zodat je alleen de goede uitslagen kunt gebruiken (indien nodig) zodat de `` foute`` uit de databank blijven dan heb je inderdaad nooit oogziekten bij je honden? Dat wil iedereen wel? Maar is dit in het belang van het ras of van de portomonnee van de bewuste fokkers, mijnheer Boekholt en andere frauderende bestuursleden????

Maar nu de databank opeens openbaar is en niet langer alleen zichtbaar is voor het clubje ``Fokkersbelangen``zijn ze zich natuurlijk rotgeschrokken want hoe brei je dit ooit weer recht?Er missen veel te veel uitslagen van honden waarmee wel is gefokt en die zijn ook niet terug te vinden in de databank van de NTC dus ook daar zijn ze nooit aangeleverd?
Maar wel gewoon fokdieren inzetten direkt uit die lijnen en die reuen, zoals al eerder gezegd, die $$$$$$$ zich suf en hebben na een paar jaar zo een paar honderd nakomelingen.

Februari 2015/En met een uitgestreken gezicht  gaan ze gewoon door ....ook nu de testen openbaar zijn ( kun je nagaan wat er afgerotzooid is in die 5 jaar waarin al die ogentesten in Belgie gedaan zijn). En je vraagt je echt af waar ze mee bezig zijn. In Januari 2015 is er een nestje pups geboren waarvan beide ouders aan distichiasis lijden ! Mag dit? Neeheeeeeeeee! Worden deze fokkers berispt/geschorst/ geroyeerd wegens overtreding van het fokreglement en Clubfokkerschap?
Neeheeee! Ze worden een beetje gewaarschuwd en dat is alles. 
Is er enige controle? Nee, blijkbaar niet.

Ze mogen als beloning op de cover van het clubblad staan en krijgen tzt speldjes in hun .... gestoken  omdat ze zich zo ""ingezet"" hebben voor het ras! Of er komt  een hele TV ploeg met de Raad van Beheer op kynologisch gebied langs bij een van deze "" voorbeeldfokkers""tesamen met het Ministerie!!

En............................... alsof 1 keer de combinatie distichiasis X distichiasis niet genoeg was, doen ze het gewoon nog een keer! In  April 2015! En gewoon clubjokker met alle toeters en bellen blijven! Maar zoiets schept toch een precedent? Dan mag iedereen dat toch doen zulke combi's maken? En weten de pupbaasjes daarvan of houden ze die pups uit lijder X lijder allemaal zelf?


Quote 2016:

""Bij het maken van de combinaties staat gezondheid en karakter altijd centraal. Al onze honden worden onderzocht op erfelijke afwijkingen die binnen het ras een rol spelen, er wordt uitsluitend gefokt met hondjes die 'vrij' zijn bevonden van deze afwijkingen. De regels van de Nederlandse Teckelclub, waarbij we aangesloten zijn en ons conformeren aan het clubfokker-schap, zijn voor ons een uitgangspunt. ""

Huh, fokken met alleen de hondjes die "" vrij zijn bevonden"" dus net zoiets als die opmerking "" onze hondjes hebben geen enkele oogafwijking""?
Of : onze hondjes hebben geen brilletje nodig"".
Nee, de fokker moet misschien zelf wel even snel naar Hans Anders voor een nieuwe bril!!!
En waar zijn dan al die ogentesten van 2008/2013?
En waarom doe je dan niet 1 keer maar 2 keer de niet toegestane combinatie "" distichiasis X distichiasis?

Is dat niet gewoon liegen? Mensen op voorhand bedonderen?

Het fokreglement:

  • Distichiasis: van ouderdieren moet door onderzoek conform het onderzoeksprotocol zijn onderzocht of ze lijder zijn. Het onderzoek naar Distichiasis moet hebben plaatsgevonden binnen een periode van een (1) jaar voorafgaand aan de dekking. Minimaal een der beide ouders moet vrij zijn van Distichiasis
Nu is het in theorie mogelijk dat een hond opeens een distichiasis lijder blijkt te zijn nadat hij of zij in de jaren ervoor ervoor geen lijder was, dat kan. Dan kan het dus achteraf zo zijn dat je een combinatie hebt gemaakt in het verleden die eigenlijk niet mag? Maar dat weet je dan pas achteraf en van opzet is dan geen sprake.
Maar in dit geval zijn beide honden voor de dekking getest en bleken beide lijder van deze aandoening en zijn desondanks door deze NTC Club jokkebrokker aan elkaar gepaard! Je vraagt je echt af wat zo iemand bezielt, een bestuurslid van de NTC fokcommissie!


Wilt u op verantwoorde wijze een pup aanschaffen, dan kunt u terecht bij een van de NTC-Fokkers. Deze fokkers garanderen dat zij al hun nesten fokken volgens de regels van het fokreglement en dat dus altijd aan de basisvoorwaarden voor gezondheid en exterieur is voldaan.

Garanderen?Welnee, er is geen enkele controle! Ook dit is misleiding van potentiele pupkopers.

Maar misschien mag dit wel als je zelf bestuurslid bent van de fokcommissie en je dus gecontroleerd moet worden door je collega bestuurslid?? Zie hieronder.

En de verantwoordelijke voor de ogentesten die tevens de commissie `` fokkersbelangen`` doet en alle controles, hoe staat het daarmee? NTC Clubfokkers tekenen er toch voor om zich aan alle regels te houden, Clubfokkerschap is, als ik  het goed heb onthouden, per Oktober 2011 van kracht?? Ik kan er een maand naast zitten maar ergens in de herfst 2011. En de NTC is aangesloten bij de Raad en wat doet die? De raad moet toch toezien dat een club zich inzet voor het ras alles doet wat van belang is voor het ras???
Die geven straks stambomen af met het`` fairfok keurzegel`` voor deze fokkers. Najaar 2014: Dus hierbij een verzoek aan Dhr Roberts om alle ontbrekende oogonderzoeken van honden waar wel mee is gefokt van al die NTC fokkers over die jaren bekend te maken? Maar die geeft  altijd `` geen gehoor`` ook niet als anderen/leden hem benaderen per mail, per post of direkt?Maar misschien liggen er nog een paar stapels met 5 jaargangen  ECVO uitslagen ergens in een bureaulade die hij nog in de NTC databank moet invoeren of krijgt hij zijn PC niet opgestart sinds 2008? Ik weet het niet? Ik weet het natuurlijk allang maar dat mag ik niet schrijven?

En de  ogentesten van mijn hondjes wil ik hem altijd toesturen omdat het normaal gesproken een paar maanden duurt voor ze in de openbare databank staan, maar dan doe ik er natuurlijk geen postzegel op.......

Saillant detail is dat  deze grote fokker mij en paar jaar terug geen dekking wilde geven voor Leentje. Ik had haar te vroeg laten testen volgens deze fokker.
Dus heb ik een`` eigen`` reutje gebruikt die op alle fronten `` vrij```was. En daar ben ik achteraf gezien natuurlijk HEEL blij om.


Ik had Leentje ´s oogjes laten testen op de leeftijd van 13 maanden en 24 dagen. Ik kon op dat moment met iemand meerijden naar Amsterdam, naar de oogspecialist. En omdat Knofje toch moest leek het me handig om Leentje ook mee te nemen. Ik laat de ogen testen voor mezelf en of je die ogen nu test op de leeftijd van 5 maanden of op de door deze jokkebrokken voorgeschreven clubleeftijd van 15 maanden maakt niet uit?
Hoofdzaak is dat de ogen onderzocht zijn. Een paar jaar terug was de leeftijd voor ogentesten meen ik 12 of 13 maanden en er is ook nog een tijd geweest waarin ogentesten een geldigheid van 2 jaar hadden. Maar de NTC houdt nogal van ```geheimschrijven`` zodra je denkt te weten hoe het zit met het fokreglement dan veranderen ze het weer, net hoe voordelig het uitpakt voor het bestuur en co. Zo gaat het in ieder geval de laatste 16 jaar dat ik het heb kunnen volgen.

Augustus 2015/


Dhr Roberts, de man van de  fokcommissie en degene die de ogentesten moet controleren...maar dat over de periode 2008/2013 "" vergeten"" is  die zit de laatste tijd nogal veel op mijn website.. nu kan ik me niet voorstellen dat hij dat doet omdat hij mijn lelijke shitAmerikaantjes mooi vindt? Misschien heeft hij nu gewoon veel vrije tijd omdat hij zijn kettingzeugen op grote vakantie naar Parma heeft gestuurd? Of er momenteel weinig valt te insemineren? Ik weet het niet?

Maar feit is dat hij niet van mijn website af te slaan is... en vooral deze pagina leest hij nogal vaak. Want deze pagina gaat natuurlijk in grote lijnen over hem, over het feit dat het een grote corrupte zooi is bij de NTC. Dat ze de hele boel al jaren ongestraft op grote schaal aan het flessen zijn.

Nu wilde ik hem eigenlijk vragen of de lettergrootte goed genoeg is voor zijn tablet. Want ik wil het met alle liefde een tandje groter zetten. Maar omdat hij ook toch nooit mail of brieven beantwoord heb ik het maar niet gedaan? Of wil hij misschien ook een website bouwen en doet hij nu ideeen op? Want hij zit ook veel op de nestjespagina. Maar mijn nestjes zijn echt volgens alle regeltjes gefokt en dat kunnen ze bij de NTC wel zeggen maar tussen zeggen en doen ligt een wereld van verschil bij de clubjokkers.

Nu heeft hij zelf ook een nestje van 17 Juni ( 2015) maar dat staat natuurlijk op de officiele NTC clubjokkerssite. Dus dat wordt in no time bemiddelt door zijn goede vriendin, mevr M.S. En deze mevrouw heeft nog eens jaren terug toen een kennis van mij de pupbemiddeling belde haar eigen nestje verkozen boven dat van een andere fokker.... ja, het is een grote gezellige familie bij de NTC..ze helpen elkaar altijd?

                                                Voorjaar 2016

Krijg ik al af en toe te horen na vergaderingen "" het is nog erger als dat je schrijft""....

Via via hoorde ik dat de geheime databank van de NTC niet parallel loopt met de openbare databank van de Raad van Beheer!

Nu wil ik dat eerst altijd zelf goed onderzoeken voor ik iets beweer wat niet waar is. Want dat zou "" smaad"" kunnen zijn en over smaad, tsja, daar gaat weer een ander verhaal over waar al meer fokkers zowel in NL als in Duitsland mee te maken hebben gehad. De sneue, gefrustreerde partner van de Belgische fokster die naast veel pochen  met een leugenverhaal kwam. En samen met wat  pupkopers van hen,  jarenlang de boel aan het opstoken zijn met leugens en intimidatie van Nederlandse en Duitse fokkers.
Uit frustratie, omdat een hele populatie teckels met pra te maken kreeg omdat ondanks zijn jarenlange gebral  en opschepperij op het verkeerde pra gen getest was!.
Dat is weer een andere pagina :


https://www.vdvikinkjes.nl/smaad-campagne/

Maar na tientallen steekproeven blijkt er inderdaad niets van de uitslagen in de NTC databank te kloppen! Vele  printjes heb ik hier inmiddels liggen.
Ik ben begonnen met alle hondjes waarvan ik wist dag ze een oogaandoening hebben en zo ook gemeld staan in de databank van de Raad van beheer op kynologisch gebied.
Dus ook het hondje van het smaadverhaal.
Diezelfde hondjes en hun testen ( daar staat altijd een datum bij en een stamboomnummer en geboortedatum van de hond) zijn vergeleken met de gegevens in de databank van de NTC............................................................................3 x raden??
ze staan allemaal op vrij vrij vrij vrij vrij vrij vrij vrij vrij vrij vrij vrij vrijvrijvrijvrijvrijvrijvrijvrijvrijvrijvrijvrijvrijvrijvrijvrijvrijvrijvrij
Dus ook de combi's distichiasis X distichiasis zijn niet terug te vinden?? En ook de pra en cataract hondjes! Die zijn "" vrij"""in de NTC databank. Behalve bij fokkers die keurig testen en dat altijd gedaan hebben maar niet tot de NTC clan behoren, daar zijn alle bijzonderheden wel bijgetypt.

Nu typt dat natuurlijk lekker makkelijk, "' vrij"" makkelijker als "" niet vrij"" of dat je nog extra tekst moet intypen over de bewuste oogaandoening. En ik vraag me ook af WIE OH WIE ZET DIE UITSLAGEN IN DE NTC DATABANK???

Ik weet wel wie ervoor verantwoordelijk is, zie boven/onder/ genoemde.


Maar als hij tijd heeft om zoveel en vaak op mijn website te gluren kan hij dan die tijd niet beter gebruiken om die ogentesten op te zoeken? Of de hele databank opnieuw in te voeren? Het is maar een idee van mij hoor? Want ik heb nog steeds geen antwoord op de vraag WAAR ZIJN DIE 5 JAAR OGENTESTEN"" want dat vraag ik nu al sinds zomer  2014? Want als de uitslagen van die ogentesten bekend waren geweest, had iedereen dan wel de combinaties van de afgelopen 5 jaar gemaakt?? En als je hoofd van de fokcommissie bent heb je dan niet de plicht om in het belang van het ras te handelen? Of meer in het belang van je vriendjes/vriendjespolitiek over de ruggen van de teckeltjes en pupbaasjes???

Ikzelf heb er persoonlijk gelukkig geen last van want ik heb ""Amerikaanse shitlijnen ""die ik zelf heb geimporteerd ondanks de NTC en ondanks het feit dat ik jarenlang door hen ben gedwarsboomd, en door het slijk ben gehaald. En ik heb de ogen altijd getest. Voor mezelf, voor de hondjes, in het belang van het ras en in het belang van mijn pupkopers?
Mijn USA  importjes, vanaf dag 1 getest, testen dus allemaal terug te vinden in de databank en als ik nu eens zie bij al die clubjokkers?? Als je een hond uit het buitenland haalt en in dat land worden er geen oogonderzoeken gedaan dan laat je zo'n hond niet overschrijven in Nederland. Dat is wel zo "" veilig"" voor jezelf en het is ook lekker makkelijk want dan kun je altijd zeggen ""ja maar dat wist ik niet want in dat land is testen niet verplicht''?
En die reuen maar $$$$$$$$$$


Is een clubjokker niet VERPLICHT om buitenlandse reutjes ook te laten testen? En waar zijn die testen want ik zie ze niet in de RvB bank?En daar horen ze te staan?


17 Januari 2015. Ik krijg een seintje dat er op marktplaats een  nestje dwerg ruwhaar pups staat met daarbij een foto van `` No Mercy vd Vikinkjes```van de shoot die Ernst van dit nestje gemaakt heeft. Deze foto stond er al een week en gaf nogal verwarring. Ik kreeg in die week ongelofelijk meer aanvragen voor pups, dat snapte ik ook al niet?Maar als je de foto `` Googled`` dan kom je weer bij mij want mijn website en fotograaf staan bij de foto vermeld, er rust natuurlijk ook copyright op. 

te koop

ruwharige dwergteckel pups
geboren 21-10-2014
vader kaninchen teckel moeder dwerg
kleur choco en wildkleur

lid van rasvereniging

stamboon,ingeent,ontwormt en gechipt
met garantie

voor info gaarne bellen op nummer 06-53914515 op mail en berichten wordt niet gereageerd
 

hb

  • 1 jaar actief op Marktplaats
  • Bekijk meer advertenties

Bieden (hoger dan € 0,00)


  De adverteerder gebeld want reageert niet op mail staat er,  rest van het verhaal staat op de pagina `` Laatste nieuws```.. Pure misleiding door notabene een NTC lid! Een NTC lid wat adverteert met een foto van een door mij gefokte hond. Een nest van 8 dwerg ruwhaarpups, vaderhond van 7 jaar is geen enkel gezondheidsonderzoek van te vinden, moederhond heeft een half jaar verlopen ogentest..... is het niet zo dat alle NTC leden aan het  fokreglement moeten voldoen, dus ook geldige ogentesten moeten hebben of ben ik verkeerd geinformeerd ? Ik heb inmiddels al zoveel tips gehad over deze fokker en mensen die daar de afgelopen jaren teckelpups hebben gekocht....

En ook van andere mensen die blijkbaar op "" NTC clubfokker"" googelen en dan grappig genoeg op mijn website komen. Verhalen over hondjes achter uit schuurtjes, teefjes die niet eens een dekentje hebben maar op kranten liggen of nog erger, in en kale houten bak! Over hondjes met gebreken waar de volle mep voor is betaald etc. etc. Ik lijk wel een soort meldpunt voor NTC misstanden te worden. Misschien moet ik eens waarschuwingsadvertenties op marktplaats gaan zetten zoals indertijd de secretaresse van de NTC deed om te waarschuwen voor de "" kleurtjesfokkers"" mijn "" shitAmerikaantjes"  en  de fokkers die geen lid van de rasvereniging waren......

Quote van de voorzitter tijdens de algemene ledenvergadering NTC: De heer ........... vraagt of dit betekent dat NTC-fokkers (leden) zich zowel aan dit VFR ( dat staat voor Verenigings fokreglement) moeten houden als aan het eigen NTC-reglement. De voorzitter bevestigt dit:

``Natuurlijk is ook voor deze fokkers, net als voor alle leden van de NTC, het VerenigingsFokReglement van de NTC van  kracht``.

WELNEE, er is geen enkele controle! Maar hij moet de schijn ophouden dus hij zegt maar wat
Update: ze zijn nu begonnen "" voor de vorm"" per mail aan het controleren, ook  bestuursleden controleren hun collega's en die ontbrekende jaren??Tsja. die zijn onvindbaar?

En Halloooooooooooo mijnheer Roberts van de afdeling fokbeleid en ogentesten.... waar bent u? Of was u te druk met het oefenen van het toneelstukje voor de Hond van het Jaar show ( Februari 2014) ? Waarbij u uw medebestuurslid op nummer 1 moest plaatsen? Zoiets vergt natuurlijk nogal wat oefening van beide om dat met een stalen gezicht  te kunnen doen?

En daar gaan we weer........ mag dit NTC Lid als ik hem erop wijs dat hij een misleidende advertentie zet met mijn foto om de 8 pups zo snel mogelijk te verkopen mij bedreigen en direkt daarna telefonisch stalken???? Mag dat volgens het NTC reglement? Nou, volgens de politie niet.
Vragen waar ik nooit antwoord op ga krijgen van de NTC, dat weet ik nu al..

Foto's en tekst pikken van websites dat kenden we al, zie Naomi haar showlijntje over "" copycat"" van jaaaaren  geleden. En de broodfokfabrieken in Belgie die adverteerde met gestolen foto's.
En Freule Vos/Vrolijke Freultje /Mae Vos en haar 60 andere schuilnamen op Facebook, de schrik van ieder teckelforum en Facebook,  had er ook een handje van, foto's  pikken en daar dan zelf een tekst bij breien met de voor haar gebruikelijke spelfouten. En dan net doen of je gek bent...
Maar ook tegenwoordig hebben NTC fokkers en leden er nogal een handje van..Je moet namelijk wat om een beetje ervaren en interessant over te komen, dat wekt vertrouwen? Dus surf je eens rond op internet en trekt hier en daar een interessante tekst of quote van een ander zijn website. Van auteursrecht of copyright hebben deze Neanderthalers natuurlijk nooit gehoord. Of toch wel, stiekum in hun achterhoofd?

Aug 2015 Coby Metselaar van "" Ginger animal alert"" die zo dom was om deze foto van Leentje te stelen en 250 x te delen en massaal te gebruiken voor de opsporing van een arm 15 jaar oud wildkleurteckeltje uit Waalre die vermist is. Coby heeft niets anders te doen dan een beetje in het wilde weg fotos van anderen ( oa van de Raad van beheer) te pikken, die vervolgens op te leuken met haar "" paint" programma en op haar Facebooksite  te plempen.
Coby lapt ieder copyright aan haar laars. Gelukkig zijn er ook serieuze vermissings sites die wel de juiste foto van het betreffende hondje  te vermelden zodat dit arme teckeltje  hopelijk snel gevonden kan worden. Catootje is helaas verdronken in een vijver teruggevonden.....


Maart 2015
Een heel A viertje tekst overnemen, op je website plempen over de filosofie achter vers voeren, gepikt van de AO site door een aankomend fokker uit Bavel. Zonder bronvermelding, alsof ze het zelf ter plekke bedacht hebben!
En  een "" leerling"" uit Lelystad uit de stal van Willem Holleeder die zo hondsbrutaal was  om een zelf ontworpen logo te pikken van de website van een fokker die al bijna 35 jaar fokt! En dan ook nog het lef hebben om onder op je site te vermelden "" copyright""niets van deze website mag worden overgenomen etc etc"". Allemaal bluf, brutaal en goedkoop.

*********************************************************************************************************************************************************************                                                                          Kennel ********** stal Hommelink  uit Terborg

En dan een verhaal apart, de *******eigenlijk moet ik daar een aparte pagina voor maken. Maar voorlopig volstaat door het met rode lijntjes  aan te geven......Inmiddels is er een zwartboek. Het staat misschien wat rommelig onder elkaar maar ik heb ze zelf ""goed op een rijtje"" en de data staan er in ieder geval bij.Je weet vast nog wel, ***********die foto's van mijn pupjes stuurde voor aanbetalingen..en dan  gewoon vol bleef houden dat het om om die pups ging! 

Najaar 2016/ Inmiddels heb ik van deze fokker een hele inventarisatie/zwartboek gemaakt van ALLE klachten die bij mij terecht zijn gekomen.En gelukkig komen die mensen ook bij mij terecht door goed te googelen.De meest recente klachten staan onderaan deze rubriek.
Want de NTC blijft zeggen en doen alsof er niets aan de hand is? Van opzet geen sprake???

12 December en 13 December 2016, de 6e !! klacht over Zellemshoeve/ Hommelink sinds oktober 2016.......En het leek rustiger te worden maar toch weer nieuwe meldingingen op 25 Januari, 27  Januari 2017en in Maart 2017.


 

 17 December van een baasje met chronisch ziek teckeltje:

Ellen ik wil jou en je prachtige teckels goede Kerstdagen en een gezond 2017 toe wensen.
Je mag trots op jezelf zijn, want je hebt veel openbaar gemaakt, wat we anders nooit
hadden geweten.


En wat doet ********* op 3 December 2016??: Eerst stuurt ze mij een intimiderende dreigmail ala 2015. 
Dan zet ze bij haar Marktplaatsadvertentie voor de pups van 12 weken ( die op dat moment 16 weken zijn) MIJN KENNELNAAM, en de klachten over hen zouden "" grootse fantasieverhalen zijn"". "' leuk voor de klagers"" dit soort opmerkingen....

Daarnaast zet ze NOG een aparte Marktplaatsadvertentie onder mijn kennelnaam, zie hieronder..... Dat is natuurlijk  in strijd met de marktplaatsregels en het is oneigenlijk gebruik van mijn kennelnaam. IS DIT SLIM? Nee dit is niet slim want hierdoor had ik gisteren een recordaantal bezoekers die toch even gingen kijken wat er nu aan de hand is.En het is VAN de Vikinkjes! Maar we zijn inmiddels gewend aan alle spel en rekenfouten..En als je "" Vikinkjes en Terborg"" gaat googelen, tsja?


En deze was ook op 3 December geplaatst:
Gedupeerden met "" grootse fantasieverhalen""..... dit zegt genoeg over de mentaliteit van deze ""fokker"".
Zoveel zieke hondjes verkocht en een dode pup....
En het is volgens mij "" naar beneden halen ipv naar onderen"".... maar ja, een kat in het nauw....

En nog een leuke bijpassende bedrijfswagen te koop, een Kia! Daarover later meer...


.......................hierbij de oproep ( en niet alleen namens mij maar namens vele anderen):

*********** stop met fokken, herplaats je honden, er zijn veel mensen die graag de teefjes op willen nemen, de meeste teefjes hebben nest na nest gehad zijn uit 2009 en 2010.

En begin voor mijn part een autosloperij, een hengstenstation of ga wiet telen in die schuren maar stop met honden fokken! In het belang van het ras, de hondjes en vele gedupeerden! En hoewel diverse mensen dit al aan haar hebben geschreven gaat het verhaal gewoon door:Alle mensen/klagers hebben  1 ding gemeen, de NTC/RvB doet niets met hun klachten, ja, stuurt ze van kastje naar de muur, behandelt klagers als kleine kinderen die zogenaamd van niets weten, de NTC komt met belachelijke verhalen over "geraadpleegde dierenartsen''onderzoek ""wat opgestart is ( doe maar 3 broodjes kroket bij van der Valk, wat drank en een slof sigaretten en we "" vergaderen"" er even over)"".De feiten mbt het dode pupje staan nog steeds zoals ze zijn hieronder op deze pagina, daar verandert niets aan!

En wat doet de NTC??? Die herstelt deze fokker in ere! Het valt me mee dat ze geen NTC speldje uitgereikt krijgen! Met leuke foto met de voorzitter erbij en dan in de Dashond? Of misschien op de voorpagina van het Kerstnummer 2016?
Er worden zelfs na beraad alsnog na 10 ! maanden stambomen afgegeven voor een ander nest uit December 2015 met 2 vaderhonden... moet ik eens flikken...?

Een heel artikel in het NTC blad de Dashond van Oktober, "" er was geen kwade opzet in het spel"""  wat wormpilletjes uitgespuugd ( dat is dan bij heeeeeeel veeeeeel pups gebeurd)....En "" ja maar de pupkoper heeft direkt de betaalde koopsom teruggekregen"" ( dit was onder druk en doet niets af aan al het leed PLUS............................. de medische kosten zijn nooit vergoed.WAAR HAALT DIE NTC TOCH IEDERE KEER HET LEF WEER VANDAAN!

Aan de werkelijke feiten/overtredingen wordt geen aandacht besteed......

En hoe zit het met een D. Dog van 2 jaar oud die al 2!!! nesten pups heeft gehad die als "" gezellig eenmalig "" (ze kunnen ook al niet tellen..) nestje in huiselijke kring op Marktplaats werden geplempt?? Screenshots uiteraard hier aanwezig.

Geen kwade opzet NTC HOLADIEE? 12 klachten/getuigenissen vanaf oktober 2016 alleen al en het restant aan klachten stond hier al anderhalf jaar en daar is nooit actie op ondernomen! 

Dat blijkt anders niet uit alle verhalen die ik hier heb van een heel lijstje klagers... die zijn "" toevallig"" ?? allemaal doelbewust/opzettelijk om de tuin geleid, belogen en bedrogen, allemaal! En allemaal hadden ze er een ongemakkelijk gevoel bij maar toch een pup gekocht of gelukkig net niet...
Allemaal onafhankelijk van elkaar hetzelfde verhaal. En alle verhalen zijn inmiddels opgetekend en gebundeld. En toegeven dat het een bende is dat doe je als voorzitter niet? Nee dan ga je de klokkeluiders ( een paar anderen en ik)  dreigen met "" juridische stappen"".Dan geef je de schuld maar  aan "" geroyeerde leden"" ( ohoh, wat ben ik toch slecht..) die de boel naar buiten brengen, kan het nog gekker?Bananenrepubliek?

Nou, ik denk meer Nederlandse Tokkies Club...........................dus wat doet de Nederlandse Tokkies Club? Die zet dit medio November 2016 op haar website..ik citeer:

 

Het bestuur en/of de vereniging aanvaardt geen aansprakelijkheid voor problemen met pups die gefokt zijn door haar leden of voor problemen tussen fokker en koper. 

De verantwoordelijkheid voor een nest ligt altijd bij de fokker. De koop van een pup is een zaak tussen fokker en pupkoper. 

Ook ten aanzien van fokkers die zich NTC-fokkers mogen noemen, heeft de vereniging geen andere dan een controlerende (gezondheidseisen en exterieureisen), verwijzende (naar NTC-fokkers ) en een voorlichtende (erfelijke gebreken, advies gebruik koopcontract) taak.

 

Bij een geschil tussen een pupkoper en een NTC-fokker kan om bemiddeling door het bestuur worden verzocht, maar nimmer zal het bestuur/de vereniging als partij in het geschil kunnen worden betrokken.

Dus ook daar hebben ze alweer snel een oplossing voor gevonden om niet "" met de billen bloot te hoeven"" want de lijst met klagers is inmiddels LANG, HEEL LANG.


2 Juni 2016 weer een nieuw triest geval van de********waar de fokster nu natuurlijk weer de vermoorde onschuld speelt en meerdere collega NTC fokkers waaronder natuurlijk "" de teckelexpert"" Smootsie P  het voor haar opnemen, want "" de goede naam mag niet geschaadt worden"". Welke goede naam, fokkers die honden in schuren hebben/houden hebben geen goede naam Smoetsie?Want daar had smoetsie ook een handje van?Al zaten de hondjes waaronder Hoppe Keetje vd Vikinkjes in een paarsgeschilderd """cellencomplex"" het was nog steeds de schuur en kistkalfjes worden ook zo gehouden!
Maar dat is meestal zo, mensen die met hetzelfde sop overgoten zijn nemen het voor elkaar op........

En dit nieuwe baasje was in de veronderstelling dat een pup aangeschaft via de rasvereniging de beste optie was!


De feiten zoals ik ze nu ( 8 Juni 2016) op een rijtje heb en waarover de NTC zeer laconiek doet cq .... smoezen heeft:\

*Pupje zat vol met volwassen spoelwormen. NTC: pilletje uitgespuugd.
*Pupje had Giardia NTC: pilletje uitgespuugd.
*Daaraan is het pupje binnen 3 dagen na aankoop overleden NTC: Ja maar koper heeft aankoopsoms terug ( na druk pupbaasje).
*Entingsboekje, geen EU paspoort. NTC: ja, sommige fokkers kiezen nog voor die boekjes ( 
waarom om die paar euro verschil)????Dan blijft over deze feiten waarop de NTC geen antwoord geeft, pupkoper/klager wordt overruled en afgeserveerd....alleen is deze dame verdergegaan omdat ze het ( logisch) niet pikt!

*In dat boekje alleen een DP enting stickertje.
*Waarover tegen het nieuwe baasje werd gezegd dat het de sticker van het ontwormingsmiddel was...( hoe wrang gezien de grote hoeveelheid volwassen wormen EN de giardia)!
* Pupje was volgens het entingsboekje geboren op 16 Maart 2016.
* In de databank van de RvB is geen nest van deze fokker bekend van 16 Maart 2016.
* Het chipnummer wat in het entingsboekje geplakt is, is ook niet terug te vinden in de stambomendatabank RvB.
* In geen enkele databank voor chipnummers trouwens.
* Pups moeten,  nieuwe wet ( 1 April 2013) binnen 7 weken gechipt en aangemeld worden door de fokker bij een goedgekeurde databank.
* Pups mogen dus pas ingeent worden nadat ze gechipt zijn, de RvB houdt daar al rekening mee door vroeg te komen.
* Doe je dit niet als fokker dan ben je strafbaar.
* Iedere fokker is tot in den treure ingelicht over deze nieuwe wet om de broodfok en gesjoemel tegen te gaan.
* Dierenarts moet bij het inenten hele pup en chipnr checken, dit afvinken, plus het identificatiegedeelte in entingsboekje lamineren, dus afplakkken met doorzichtig plastic.
* Dit om fraude te voorkomen, je kunt dat plakplastic er niet meer afhalen en ermee sjoemelen.
* Dit entingsboekje was niet gelamineerd, chipnummer en ontworming staan niet afgevinkt door dierenarts.
* Naam van het pupje onleesbaar, geen kennelnaam?
* Pup was volgens de geboortedatum in entingsboekje 11 weken toen het bij nieuwe eigenaar kwam.
* Had alleen de 6 weken enting nog gehad. Geen vervolgenting.
* En dan heb ik het nog niet over het gewicht, mijn dwergjes hebben dit gewicht al met 6 weken leeftijd maar dit terzijde.

Het verhaal van de  dierenarts waar het pupje 3 dagen is opgenomen en daar overleden:Balou, het zieke pupje wat binnen 3 dagen na aankoop is overleden.

Het broertje van Balou:

Het baasje van Balou heeft constant het gevoel gehad dat zij de verkeerde pup kregen. Toen ze Balou kwamen halen zag hij er heel anders uit als de keer dat ze op pupbezoek waren geweest. Dat gaven ze ook duidelijk aan maar MC bleef bij hoog en laag volhouden dat dit de pup was die ze gekozen hadden.....

Balou, die ook nog eens snel gewasssen was en met babyolie ingesmeerd vlak voor het overhandigen omdat**  dit  "" een lekker luchtje""vond voor de pups... De waarheid was echter dat dit bedoeld was om de ontzettende stank van de Giardia diarree te verdoezelen... ( moet je je voorstellen dat je als fokker zo een doodzieke pup meegeeft, willens en wetens...NTC: geen kwade opzet in het spel""

Ik had  direkt al uitgeproken bij het zien van 2 verschillende foto's dat dit om 2 compleet verschillende pups ging voordat ik van hun twijfel hoorde.

Compleet andere tint bruin, ander type hondje, ander type hoofdje. En ik wil niet pochen maar ik denk dat ik toch wel de meeste ervaring heb van het hele teckelzooitje als het gaat om de kleur bruin, hoe de tint is, hoe die uiteindelijk veranderd en welke hondjes welke kleur bruin op volwassen leeftijd gaan krijgen. Maar dat mag ik natuurlijk niet stellen..... want EllenB fokt pas 38 jaar en is ""slecht en geroyeerd""die van die shitamerikaantjes......

Enfin, deze mensen gingen als eerste hun pup ophalen, wat eerder als afgesproken en konden dus nog kiezen.. ( hoewel er dus al gekozen was weken eerder door het baasje van de overleden Balou).En ook deze mensen zeiden dat dit een compleet andere pup was als die ze in eerste instantie hadden uitgekozen!
Maar weer hield MC bij hoog en laag vol dat het de door hun gekozen pup was.

DUS ZO KOMT DE AAP ALWEER UIT DE MOUW....


 

Naam *********************
Email  
Onderwerp ***********
Datum 20:16 16-07-2016

Onderwerp : ******************** Hoi.

Wij hebben ook een choco teckel pup uit de beruchte *******.
Nu zien wij een bericht op uw site over het choco reutje wat erg ziek was en helaas is overleden.
Gelukkig hebben wij een mooie en goede pup getroffen maar wat een erg verhaal over de andere choco pup.
Wij zijn erg benieuwd of die pup (de andere choco pup)uit hetzelfde nest komt als ********(onze pup).
Wij hadden namelijk de keus uit 2 choco pups.
Wat ons opviel is dat het verhaal van *********of hoe ze zich noemt nogal twijfelachtig is.
Wij betrapte ze ook op een aantal leugens en onzin verhalen.
Telkens krijgt er iets anders de schuld.
Ze krijgt van ons een twijfelachtige 6.
Ik hoop een reactie terug te ontvangen van u over het nest van de overleden pup.

Met vriendelijke groet ************************


Ook deze baasjes hebben inmiddels contact met elkaar... 

Onderwerp indirekt "*****
Datum 12:26 11-09-2016

Onderwerp : indirekt "***********' 

*********heeft indertijd fokteefjes en reutje opgekocht van een andere NTC fokker. Het onderstaande hondje is net voor de overgang naar de ******* gekocht maar de ouderdieren zijn verkocht en daar wordt gewoon mee doorgefokt door *******
Deze hondjes zijn van een goede fokker naar regelrechte misere gegaan. En iedereen maakt zich zorgen over het lot van deze hondjes, gewoon in een stal geprakt met maar een doel: vermeerderen!


Geachte mevrouw Ellen vd.Vikinkjes.
Allereerst wat een schitterende website met prachtige foto's heeft u.
Ik stuur dit berichtje, omdat bij mijn verhaal de "van Zellemshoeve zijdelings betrokken is.
Ik kocht op 30-11-2013 een pup, een teefje uit een nestje van 10,van fokker **********.
( mijn vorig teefje Beppie, die 15½ jaar werd, kwam ook uit die kennel)
De 10 pups ( vader Caesar en moeder Nelly ***************************op 3-11-2013 geboren.
Er was geen keus. op 4 jan.2014 was alles, op 2 puppen na,weg 
1 reutje en 1 teefje waren er nog.
Het teefje was voor mij. Rest mij ook nog te vermelden, dat moederhond voor 6 weken na de geboorte van de pups, al naar de van Zellemshoeve ging

Er zijn heel veel gezondheidsproblemen met mijn hondje.
de 2 voorpootjes zijn niet goed ontwikkeld, de elleboogjes draaien extreem naar buiten.
foto's orthopeed ( = erfelijk)
Vanwege extreem gedrag in de puppytijd, uitgebreid laten onderzoeken op: Levershunt en EPI. Dit was gelukkig allemaal goed.
Op 15-7-2015 nog voor haar 2de jaar o.a.v de da.een laparoscopische sterilisatie gehad.
Hierna kwam er een duidelijk beeld van alle vooraf gaande klachten.Na weer een uitgebreid onderzoek, kwam aan het licht dat ze een vrij ernstige erfelijke atopische dermatitis heeft.
Ik heb inmiddels begrepen dat ook de andere 9 nest broers en zussen ,niet zonder klachten zijn.
Het blijkt dat Caesar( de vader) en Nelly ************************( de moeder) beiden drager zijn van het erfelijk gen. Bij de pups uit deze dekking komt de kwaal in alle hevigheid te voorschijn.
Je wenst dit je hond , maar ook de baas cq. vrouw niet toe.
Je lijdt met je hondje mee.
Ze is werkelijk overal allergisch voor.jeuken,krabben hevig geïrriteerde huid, in en in triest.
Ze krijgt v.a 1 -2-2016 de artuvetrin injecties met een ondersteuning van APOQUEL .
Het gaat echter zeer moeizaam.
Teckelkennel *************************is  2 nestjes gestopt en heeft al zijn overige honden verkocht aan de ******* en die fokt daar rustig verder mee.
Resultaat: dood zieke hondjes!!!!

 
Beste Ellen,
 
 
En ja, de NTC ook ingelicht over de grote problemen met de kennel in Terborg  die zich al vrij snel manifesteerden.
Roberts van de teckelclub dacht aan een levershunt, dat heb ik laten onderzoeken, was gelukkig niet het geval.
maar verder doet die teckelclub hier ook niets aan ( ik dacht aan uitsluiten voor de fok van Caesar en Nellie **************)
want het nageslacht dat uit die combinatie komt, is te triest voor woorden.( trouwens ze hebben al verschillende nestjes gehad
en ook Caesar is tig keer ingezet als dek reu.)
Die Zellemshoeve, doet ook iets met paarden en van *********** hoorde ik, dat de teckels in een buitenkennel verblijven.  ( paardenstal)
Nu mijn ******is o.a. ook vreselijk allergisch voor alle mijten die voorkomen in paardenstallen en Caesar stond al vrij vlug
te koop, ik heb dus één en één bij elkaar opgeteld!
 
 
En Ellen , mijn gefrustreerde lidmaatschap van de teckelclub, heb ik na jouw bevindingen met de NTC, met een gepeperde e-mail
aan mevr. Nagel-Endenburg beeindigd. Oh daar zitten ze niet mee bij de NTC, een lid meer of minder, lastige leden moeten lekker ""moven"" en mevr Nagel heeft zelfs een ouder echtpaar waarmee ik al 14 jaar bevriend bent op vreselijke wijze behandeld zodanig dat ze na ruim 40 !! jaar lidmaatschap boos hebben opgezegd..
 
 
Zelfs de Raad van Beheer hierover ingelicht, maar die hadden daar helemaal geen belangstelling voor.
dat ging in de trant van: Tja dat kan gebeuren, is een levend wezen, daar kan zomaar iets mee zijn.
het telefoongesprek met hun was zeer onbevredigend. Het is niet voor mezelf maar het gaat over de toekomstige
pups, die met die aandoening worden geboren, maar schijnbaar staan ze daar niet voor open!
 
Ik heb wel voor haar eerste verjaardag met medewerking van onze dierenarts, mijn rechtsbijstand ingeschakeld
maar, dan moest *********** teckelkennel *******************of naar de ******, maar dit
kon ik niet laten gebeuren, dus heb hier afstand van genomen, ze blijft bij mij.
Ik doe mijn stinkende best om haar een acceptabel hondenleven te bezorgen, het is een hele lieve teckel, heel sociaal
opgevoed en kan het met jan en alleman uitstekend vinden.
 
Ik ben momenteel druk met het uitzoeken van de juiste voeding, want ook gevogelte is ze allergisch voor.
Ze kreeg de Carnibest versvleesvoeding van af half januari 2014, veel steun gehad van Corine van Bunschoten,
die deed er werkelijk alles aan om dit in goede banen te leiden. Helaas......
Van af april 2016 maak ik het eten zelf klaar, maar nu heeft ze ook problemen met gevogelte en rundvlees.
Dus heb ik “Renske” benaderd, v.a. morgen gaat ze over op verse zalm zonder granen in de maaltijd.
De artuvetrin therapie ( injecties eens per maand , zijn voor levenslang) maar de ondersteunende
Apoquel ( = vervanger voor prednison) daar wil ik i.v.m.de vervelende bijwerkingen wel vanaf.
 
Ellen , ik stuur een foto van mijn *********************mee!
 
Hartelijke groet:  


 
Dag Ellen, ik ben in 2014 en 2015 lid geweest van de teckelclub.
Ik moest heel die trieste aangelegenheid van ******met ********  uitvechten zo vertelden ze mij per telefoon!!!!
 
En wat ****************** betrof, die wisten nergens iets van af!
dweepten met ******** en prezen
hun van harte aan als hun opvolgers!!!!
 
Mijn herhaalde berichten en oproepen om met de baasjes van de 9 nest-broers en zussen
van *******************in gesprek te komen, werden vakkundig uit hun “Gastenboek”verwijderd.


Grote zorgen maak ik me ook om ************* Ze is naar *******.( alle fokteefjes zijn overgenomen en naar *********gegaan zodat ze nest na nest kunnen krijgen tot ze ermee "" uitgefokt "" zijn!

Ik heb vreselijk te doen met die teckels, die toch een beter leven verdienen.


 
Beste Ellen,
 
Ik heb op je website, het verhaal van de kleine pup Balou gelezen.
( ook het verhaal van de behandelend dierenarts over deze pup)
 
Ik ben er helemaal kapot van! Hoe is dit mogelijk, wat voor een grote plurk
ben je dan, om op deze manier, hondjes op de wereld te zetten???
( en die schijnheilige NTC en RvB doen er niets aan)
 
Woorden schieten bij dit droevige verhaal te kort.( ik heb tijdens het lezen
menig traantje gelaten)
 
Ook de screenshots van Spike  heb ik
uiteraard gelezen.
 
Ze hebben  : de zelfde moeder, als die stamboom van Balou
zou kloppen. Het is naar mijn inzicht een illegaal nestje geweest.
waar ontzettend mee geknoeid is.Mijn hart huilt om de teckels van Van ‘t Holthuus die daar zitten te creperen,
die verdienen een liefdevolle baas (particulier)
 
Ellen wat heb je een geweldige website, ik zeg het nogmaals, je zet het spul
NTC en RvB herhaaldelijk in hun hemd, en ze kunnen er niets tegen beginnen!
Chapeau !!!!! hoe je dit aanpakt.
 
groeten ******************* 
Het zou mooi zijn als die NTC in de huidige vorm van het toneel zou verdwijnen.
misschien in de vorm van handtekening actie’s , aangeboden aan de raad van beheer???
 
groeten:******************************


Zo werd er herfst 2015 op Marktplaats geadverteerd met Caesar die al bij diverse fokkers dienst had gedaan  voordat hij bij ******* terecht kwam( en dus onnoemelijk veel nakomelingen heeft) er werd een foto gebruikt uit zijn "" glorietijd"" bij andere fokker ( sorry voor de slechte kwaliteit) deze foto: 


Zo zag Caesar er in werkelijkheid uit toen hij uit zijn konijnenhok werd gehaald bij de ******** gedumpt werd op Marktplaats en nog 450 euro moest opbrengen.
Godzijdank heeft hij nu een geweldig leven. En als ik dan November 2016 bij de marktplaats advertentie van *********zie dat je een gratis trimbon krijgt bij aankoop van een pup...... tjsa.....het is om te huilen.


En zo ziet Ceasar eruit na de nodige verzorging.Oktober 2016, gelukkig, deze mensen waren  op tijd en zijn voor de koop door Googelen bij mij terecht gekomen, zo zie je maar weer dat het algemeen belang erbij gediend is dat we blijven waarschuwen tegen deze kennel Zellemshoeve/ pension stal Hommelink.Okt 2016:
 
Onderwerp : Mogelijk bedrogen met aankoop teckel 

Geachte heer/mevrouw,

Graag zou ik met uw in contact komen, want we waren erg blij met aankoop van onze Boris  standaard ruwharige teckel pup waarop we nu al 8 weken aan het wachten zijn, iets voelde dat er niet klopte aan deze teckelkennel in  Terborg, want ze beloofde veel dingen wie niet nagekomen werden en Boris is nu morgen 10 weken en ze houden ons al 2 weken aan de lijn dat we moeten wachten op de chipper van raad van beheer! Mijn man is gisteren gaan google en kwam op uw site terecht, waar we echt van geschrokken zijn is dat deze dame onder de vermelding bedriegertjes staat ******! Graag zou ik met u in contact komen om u wat dingen te vragen. We zijn erg aangeslagen en hebben onze kinderen nog niet verteld, misschien kunt u ons advies geven 

In afwachting van uw antwoord

Met vriendelijke groet,~****************************


Het verhaal:
 
Ze hebben een ******* op steenworp afstand van *****. 
Auto van  Wesselink moest gerepareerd worden maar geen geld... ( de zoveelste)
Die  M.W. schreeuwen .... toen kwam ze met het idee "" wij hebben ook teckeltjes.
 Ze had een nest zei ze van 2 weken.... maar ivm BESMETTINGSGEVAAR MOCHTEN ZE NOG NIET KIJKEN"".
De man dacht "" goed dat ze zo secuur zijn"".
 
Dochtertje van ************ wil toch na een paar weken wel de pups zien want M.W.  had gezegd "" je mag iedere dag met de pups spelen"". Iedere keer als ze bellen komt het om wat voor reden dan ook niet uit ( waar hebben we dat eerder gehoord,  jawel in April 2015)!
 
Mensen worden ongeduldig, dochtertje nog ongeduldiger dat ze niet mogen kijken...
Dan opeens mogen ze komen. Ze vonden de pups wel wat groot maar hebben er geen verstand van.
********* heeft hele opgeklopte verhalen, over hun tophonden, importen etc
Ze maken fotos en laten die aan bekenden zien die zeggen "" oh, joh die pups zijn minstens 12 weken""!!Die zijn geen 8 weken hoor!
Ze worden keer op keer afgehouden want "" chipper Raad van Beheer moet nog komen dus pups kunnen niet weg""...
Inmiddels zijn ze volgens ******** nu 10 weken maar in werkelijkheid vast veel ouder.
Dochtertje is zwaar teleurgesteld en ze snappen er  niets meer van en vertrouwen het niet meer.
 
Ze laten een nichtje  zogenaamd bellen voor een pup "" die vraagt hoe oud zijn de pups nu""? 8 weken zegt ********!!
 
Ze vertrouwen het niet meer en de man gaat gisterenavond Googelen en komt als eerste bij mijn website uit !.Daarnaast vraagt hij rond hoe oud pups zijn als ze gechipt worden, 7 weken is het antwoord, het moet voor 7 weken gedaan zijn, wettelijke verplichting!!
 
Hij leest het hele verhaal Bedriegertjes op mijn site en zijn vrouw mailt me vanmorgen.

 
Pups zijn dus nog steeds niet gechipped...
 

En dan 28 November 2016:

Onderwerp : Klacht....heel erg boos 

Dag Ellen,
Heb net een mail gestuurd met klacht over  de kennel in Terborg naar  de NTC. Misschien wil je die ook lezen voor je zwartboek? Dan heb ik e-mailadres nidig, kan ik niet vinden op de site 
Heb mijn lidmaatschap ook al opgezegd, wat een club, te erg!  Oh dat vindt mevr Nagel vast niet erg, weer een lastig iemand  minder...... 
Hartelijke groet,


Verstuurd vanaf mijn iPad

Begin doorgestuurd bericht:
Datum: 28 november 2016 18:35:13 CET
Aan: "[email protected]" <[email protected]>
Onderwerp: Klacht fokker
Geachte heer Van Vulpen,

Zojuist heb ik telefonisch contact gehad met de heer Roberts, ivm een klacht die ik wilde deponeren bij de Nederlandse Teckelclub, omtrent een fokker die lid is van de NTC . Hij adviseerde mij mijn klacht bij u in te dienen, bij deze:

Op 10 sept. j.l. heb ik een 6 mnd. oude ruwharige standaardteckel, reutje , gekocht bij ******** Bij thuiskomst bleek *****onvoldoende gevaccineerd te zijn, geboortedatum klopte niet, een giardia te hebben, ernstig ondervoed te zijn en niet of nauwelijks gesocialiseerd. 
(Een rapport van onze dierenarts kan ik overhandigen) hij was erg ziek, de buitentemperatuur was in de maand september boven de 35 gr., dus wij vonden het onverantwoord hem terug te brengen naar Terborg. Na veel geruzie met de fokker heeft zij de giardiabehandeling en de vaccinatiekosten voor haar rekening genomen.

Nu, na 2,5 mnd, hebben wij een ander baasje voor ******* gezocht. Zijn resocialisatie was veel moeilijker dan we gedacht hadden, en ging ons opbreken. De nieuwe eigenaar, die dacht een stamboomhondje van mij gekocht te hebben, kwam er vandaag achter , na telefoontjes met de Raad van Beheer, dat de stamboomaanvraag , ondanks herhaald aandringen, nog steeds niet betaald is door de fokker. De maat is hiermee voor mij vol!

Ik verzoek u dan ook dringend deze fokker te schrappen van uw lijst, te waarschuwen zelfs op uw site voor deze malafide dame. Ze heeft heel erg gelogen tegen mij over de situatie van ******, maar erger is dat ze hem 6 maanden lang zo verwaarloosd heeft, dat noemt zich een hondenliefhebber!

Ook deze mevrouw heeft tot op heden ( Maart 2017) nooit meer iets vernomen van de NTC!
  12/ 13 December 2016.


Wat stukken fragmenten uit de brieven:Onderwerp :Kennel/Stal Hommelink.

Pensionpaarden is de andere tak van sport van *****************. Dat doen ze trouwens net zo slecht als de hondentak. Ze zijn vrijwel alle pensionpaarden kwijt. De honden worden slecht verzorgt en zijn nooit in huis. Zitten altijd in een veel te kleine kennel of buiten in de tuin.

Paarden in pension staan maar die zijn alemaal weggehaald een tijdje terug wegens slechte verzorging en constante leugens van het stel.  de meeste pensionklanten vertrokken. Ze fokken en handelen met alles wat los en vast zit en nemen het niet zo precies met de regels. Ze hebben minstens 8 paarden, 3 kalveren en 2 varkens die allen sl
echt verzorgt worden. Pups worden ook verkocht op nog een andere naam, ene ********** Personeel wordt altijd zwart betaald en na enige weken meestal niet meer met de ene na de andere smoes. Ook leveranciers wisselen met grote regelmaat omdat de rekeningen niet betaald worden. 
 

Onderwerp*******  
Datum 21:43 13-12-2016
Onderwerp :********* 


Wat fragmenten:Ik zag dat je veel over stal Hommelink schrijft. Goed dat je daar aandacht aan besteed. Ze zijn beide oplichters.

Niets van haar verhalen zijn waar.( daar waren we al achter).

Misschien niet onbelangrijk maar ze fokt zoals je weet teckels. Ze zegt dat ze de papieren heeft van honden en kattenbesluit maar dat heeft ze niet en mag dus niet fokken op de manier zij doen.

 
Ik weet niet waar je dit kunt melden dat ze dat niet heeft maar mocht u weten hoe zou u daar dan melding van kunnen maken bij de desbetreffende instantie. 
Ze liegt alles aan elkaar en gelooft zichzelf ook nog. Ze vertelt verhalen die ze de volgende dag al niet meer weet of het is compleet wat anders.  ze heeft 2 gezichten
(waar heb ik dat vaker gehoord)..

Ik heb melding gemaakt van het feit dat ze geen pspieren heeft maar er wordt niks meegedaan. Misschien op deze manier wel.
Zo, interessant, niet voldoen aan het  "" honden en kattenbesluit"" en al die andere fokkers die al eeuwig fokken maar nu toch een dure en tijdrovende opleiding met stages moesten gaan volgen omdat ze meer dan 20 pups per jaar fokken"???
 

En nog meer mensen gesproken  op 13 December 2016:
 

 
De dierenarts is geen familie( boze tongen beweerde dat maar dat wist ik niet zeker en wat ik niet zeker weet schrijf ik ook niet)!


 Ze hebben verschillende dierenartsen aangezien bij velen de rekeningen onbetaald blijven moet je soms veranderen. In dit geval ging het om de rijdende dierenarts uit Doetinchem.

 
De Kia is de koppeling van kapot, Is nu nog kapot. Ze hebben op vele plaatsen schulden en laten een spoor van ellende overal achter. De kwade genius is Marjolein, die liegt werkelijk alles aan elkaar.


Nog  eentje:


Ze heeft ook de nvwa flink voor de gek gehouden. En die keken ook niet al te nauw. Er zitten zelfs illegale varkens zonder oornummers maar daar hebben ze niks aan gedaan. 

 
De dieren worden allen zeer slecht verzorgd en zijn erg vermagerd. Zeker als *******er niet is kijkt er niemand naar de dieren om. 
Helaas kunnen ze zo al jaren ongestoord hun gang gaan. Er zijn al eens paarden in beslag genomen maar ze beginnen zo weer overnieuw. Het is net onkruid. Succes met uw werk, hopelijk werpt het zijn vruchten af. 


( Maar hopen dat degene die de auto koopt doorheeft dat de koppeling kapot is?????want ik heb geen verstand van auto's maar ik neem aan dat je dat merkt? Ik denk dat de Kia verkocht is  ?Er stond bij "" fijne gezinsauto?  Ik kan geen advertenties van ******* of XXX meer vinden op marktplaats?

Illegale varkens?Straks breekt er nog varkenspest uit in *******? Maar gelukkig zit er een varkensexpert in de fokcommissie NTC.

Dan moet de NVWA toch maar opnieuw ingelicht worden??? En hoe zit dat met het verhaal van de chipper dat  alles daar ok is???
Hoe zit het met voldoen aan "" Honden en Kattenbesluit""?


18 December, zie bovenaan de rubriek bij "" opsporing verzocht. 


 

Onderwerp *****
Datum 25-01-2017
Onderwerp : ******

Hallo Ellen 

ik heb gelukkig jullie berichten gelezen over de *******in Terborg 

ik was zelf een leverancier en via tips gehoord dat  ze nog wel regelmatig moeite hebben met betalen 

 
helaas heb ik het ook ervaren dat ze graag alles willen gebruiken en slecht betalen ik ben blij dat jij berichten over hun op internet heb staan en ik hoop dat de mensen het lezen voor ze ook belazerd worden door hun 

als je nog meer vragen heb wil ik ze wel beantwoorden 

mijn tekst mag je gerust gebruiken.

mvg *********** 

 
Datum  27-01-2017
Onderwerp : ********

Willen even melden dat de Z...ll ms Hoeve haar naam heeft verandert in stal H....melink Zelfde mensen. Zelfde mensen zelfde problemen. 
Willen helemaal niets meer met ze te maken hebben. 

**********

 
Ok, dus opletten geblazen,**************** is stal ************** geworden en naar het schijnt verkopen ze nu ook teckels in Duitsland.


29 Januari 2017:


Beste Ellen, 

De schuldeisers moesten zich verenigen om hun geld of spullen te krijgen. Triest dat ze niet gestopt kunnen worden.
Er heeft een jongen van 13 een half jaar ieder weekend gewerkt en slechts 100 euro betaald gekregen. Is toch vreselijk als.je zoiets kunt doen, wat voor mens ben je dan?? 
De honden waren hun dagelijks brood. En ze verkopen nog steeds begreep ik. Ze verkopen ook in Duitsland hoorde ik op naam van een ander.
 
Groeten

************

Het was even stil maar:

Maart 2017:


Er is dus een nieuwe website in de lucht, oppassen geblazen!

En het meest hilarische vind ik nog wel de tekst die ze op hun website geplaatst hebben want we weten waar het allemaal mee begon, in 2015 fotos van mijn pups pikken, die  voor aanbetalingen gebruiken en dan ook glashard vol blijven houden dat het om door hun gefokte pups ging!!

Nou, daar komt tie:

 
 

Niets van deze site mag worden gebruikt, zonder toestemming!
 

Maart 2017, de melding die ik kreeg: 
 
Het is  een asociaal oplichtersduo. Vooral zij heeft dusdanig gesmeerde praatjes dat je geneigd bent er in te trappen. Maar ze is niets anders dan een niets ontzienende oplichtster van de bovenste plank. En ze denkt echt maar aan 1 ding en dat is haar eigen beurs en kont.
 
Pas heeft een loonwerker nog een gierton bij ze geleegd op de deel omdat ze de rekening niet betaald hadden (Super) !

Een leverancier van hooi heeft het  niet betaalde voer voor de paarden opgehaald. SUPER, lik op stuk beleid!

Torenhoge rekeningen bij vele lokale bedrijven en dienstverleners. Echt volk uit de goot, asociale oplichters zonder geweten. Handboeien en water en brood verdienen ze. Maar ze spelen nog slachtoffer ook nog. 

******
 

Goh, en wat heeft de NTC gedaan met deze "" fokker"" in Oktober 2016 ? Geen antwoord op diverse klachten ( want er is nog meer dan over de Zellemshoeve)? Inmiddels is het 2017 en blijkt dat dit de omgekeerde wereld is want er hebben zich nog meer mensen gemeld met klachten die met een kluitje het riet in zijn gestuurd door de NTC:

Waarheid is dat de NTC najaar 2016 zo ontzettend veel klachten/zaken van pupkopers had  die het "" hoog speelde"" dat ze echt van gekkigheid niet meer wisten wat te doen dus dan ga je de schuld niet bij jezelf zoeken, neeeeeee,  dan doe je dit,  dan dreig je "klokkenluiders "" en andere "" geroyeerden"" en geef je die de schuld dat ze de teckelclub "" beschadigen"". Dit zegt mijns inziens  natuurlijk heel veel over deze club want daar zijn ze heel goed in, het omdraaien/ontkennen van feiten:Ik citeer de letterlijke verklaring uit het NTC clubblad De Dashond:


 

Een andere zaak waar ik u graag op de hoogte wil brengen is de klacht die wij als NTC hebben ontvangen naar aanleiding van het overlijden van een pup. Een zaak die via social media veel aandacht heeft getrokken.
 
Gedurende de periode waarin wij de fokker tijdelijk  hebben geschorst hebben wij zeer uitgebreid deze zaak onderzocht. Hierbij hebben wij de dierenartsen van de betreffende fokker en 2 medewerkers van de Raad van Beheer die bij de kennel nestcontrole hebben uitgevoerd en onafhankelijke experts ( dierenartsen van Bayer) naar hun conclusie en meningen gevraagd. De conclusie die wij naar aanleiding van dit onderzoek hebben getrokken is dat er van opzet cq verwaarlozing door de fokker absoluut geen sprake is en dat wij de tijdelijke schorsing niet verlengen.
Wel  zullen wij als bestuur deze fokker nauwkeurig blijven monitoren. De betreffende fokker had overigens direkt de betaalde koopsom terugbetaald aan de koper.
Naar aanleiding van deze zaak hebben wij overigens als bestuur ook besloten om tegen de mensen die via social media de vereniging schade toebrengen juridische stappen te ondernemen. Tegen 2 personen, beide ex leden, ( waarvan een in het verleden door de vereniging is geroyeerd) is nu een zaak opgestart.
De vereniging schade toebrengen?Huh?Wie heeft er al die jaren onbehoorlijk bestuur gepleegd, zie hierboven, wie is er nalatig geweest, wie heeft er niet in het belang van het ras gehandeld, wie heeft er niets gedaan aan brieven beantwoorden, aan klachten beantwoorden in de afgelopen jaren, gewoon helemaal nergens op reageren? WIE?Wie liegt er alles bij elkaar en doet "verrast"" over het aantal overtredingen?
Wie heeft er het lef om klagers die na ettelijke maanden nog geen antwoord hebben een boze mail te sturen dat ze "" zijn zondagsrust moeten respecteren""? 

 

Maar wel altijd op zondag showen, het liefst bij bevriende verenigingen/ keurmeesters zodat je veel kan winnen, dat kan wel???

2018: Wie overtreedt zijn eigen fokreglement????? DE VOORZITTER HIMSELF!


En de NTC vergeet voor het gemak te vermelden dat ik geheel ten onrechte ben opgeroepen in 2008 voor een keuring van een USA importteckeltje ( zie hierboven ergens) en omdat ik dat niet pikte dat ik voor de zoveelste keer door dat stel werd dwarsgezeten de beerput heb opengemaakt ( over de schurftpup die ik in 2002 kocht bij de toenmalige voorzitter).

De dierenartsverklaring heb ik nog altijd bewaard. Ook aan die klacht is in 2002 niets gedaan.

 

En de huidige voorzitter Dhr Boekholt zat toen in de fokcommissie, sorry, de doofpotcommissie waar onze aangetekende klacht is heengegaan.

Op grond daarvan ben ik geroyeerd. Monddood maken heet dat.
Want de NTC duldt geen tegenstanders/ de NTC doet daar lekker geheimzinnig over want HOE kun je dit alles met elkaar rijmen? Wie breit deze aaneenschakeling van leugens en bedrog, corruptie en flessentrekkerij ooit weer recht??

Nou, dat doen ze niet want hier istie nog een keer, November 2016:

 

Het bestuur en/of de vereniging aanvaardt geen aansprakelijkheid voor problemen met pups die gefokt zijn door haar leden of voor problemen tussen fokker en koper. 

De verantwoordelijkheid voor een nest ligt altijd bij de fokker. De koop van een pup is een zaak tussen fokker en pupkoper. 

Ook ten aanzien van fokkers die zich NTC-fokkers mogen noemen, heeft de vereniging geen andere dan een controlerende (gezondheidseisen en exterieureisen), verwijzende (naar NTC-fokkers ) en een voorlichtende (erfelijke gebreken, advies gebruik koopcontract) taak.

 

Bij een geschil tussen een pupkoper en een NTC-fokker kan om bemiddeling door het bestuur worden verzocht, maar nimmer zal het bestuur/de vereniging als partij in het geschil kunnen worden betrokken.


 

6 April 2015/ waarschuwing/ en weer een geval van oplichting/misleiding door een NTC Lid/standaard ruwhaar kennel van ******, ook wel onder de naam ****** of tegenwoordig ook wel stal Hommeles Deze dame adverteert op marktplaats met een nest wildkleurige standaard pups en stuurt vervolgens als "" lokkertje"" deze foto van een door mij gefokte choco tan ruwhaar dwerg pup per mail om een aanbetaling los te peuteren.  Uiteraard weer een foto van Ernst von Scheven waarop copyright van toepassing is. Dit hondje zit natuurlijk al lang en breed als een prinses bij haar baasjes en is absoluut niet te koop.
Laat vervolgens mensen aanbetalen want die willen perse deze pup. Dan allerlei excuses dat bezoek niet mogelijk is. Dan opeens zijn de  bruine pups  "" op"" maar er zijn nog wel wildkleurpups te koop die zijn dan te zien bij de marktplaats advertentie, even voor de foto in een bloempot gepropt!
Dit is je reinste misleiding en oplichting en blijkbaar weet deze dame wel heel goed dat ze deze fotos niet mag gebruiken want ze doet het dus stiekum per mail ( alsof dat geen bewijs zou zijn).
En deze dame weet blijkbaar niet wat zij riskeert, dat dit strafbaar is en er aangifte gedaan gaat worden want het verhaal over de andere gestolen foto van het andere pupje moet toch ook bij haar bekend zijn?Hondsbrutaal .. Op 1e Paasdag word ik gebeld door mensen die hevig verontrust zijn nu blijkt dat ze voor een niet bestaand hondje hebben aanbetaald en bij mij uitkomen omdat ****** allerlei smoezen klaar heeft dat ze opeens niet meer  langs kunnen komen, van hersenschuddingen tot dagjes uit ( met een nest pups)!!!!????tot gewoon de telefoon niet meer opnemen.
Deze mensen dachten er goed aan te doen te kopen bij een NTC lid want dat is nog steeds wat er gepropageerd wordt door de Raad, kopen bij fokkers die bij de rasvereniging zijn aangesloten?De gedupeerde wilde de voorzitter van de NTC bellen om klacht in te dienen.......... ik heb daar even duidelijkheid over gegeven dat dat geen enkele zin heeft  want deze man is "" nooit thuis"" als het gaat om opheldering over zaken die niet kunnen, dat is in het verleden wel gebleken. De term Keeping up appearances"" is helemaal op hem van toepassing en slimme mensen weten wat ik daarmee bedoel.
De gedupeerde heeft inmiddels de aanbetaling terug ontvangen maar meer dan anderhalf jaar  later  heeft de voorzitter van de Teckelclub nog steeds niet gereageerd op haar klacht over deze fokker, noch heb ik excuses gehad dat er wederom een foto van een van mijn hondjes is gebruikt om een aanbetaling los te peuteren, noch is deze fukker berispt of geschorst of geroyeerd, integendeel, deze fokker wordt de hand boven het hoofd gehouden!

Maar ook daar is de aap alweer uit de mouw gekomen want.... deze fokker is een ( Facebook) vriend van de voorzitter!!! En die ga je natuurlijk niet berispen, die laat je lekker doorklooien?

Blijkbaar is dit representatief voor de huidige club van fokkers en vindt de voorzitter  van de NTC dit soort strafbare feiten heeeeeel normaal van zijn clubleden/fokkers?En maar blijven verkondigen dat alleen clubfokkers een verantwoorde pup fokken en "" heilig"" zijn, als dit het visitekaartje van de NTC moet zijn? En dit is natuurlijk maar het topje van de boterberg?


Hieronder de bewuste marktplaatsadvertentie:


 

Beschrijving

Te koop nog 1 reutje wildkleur en 1 teefje wildkleur

De pups zijn erg lief en sociaal en echte knuffels :)

Standaard ruwhaar

De ouders zijn zijn tevens bij ons te bezichtigen en hebben beide op shows gelopen en diverse kwalificaties behaald! Ook zijn de ouders onderzocht bij de dierenarts v oogafwijkingen zoals pra cataract en distichiasis en hiervan vrij bevonden!

De pups groeien bij ons op in huiselijke kring, samen met onze kinderen en andere huisdieren. En hebben een hoog knuffelgehalte :)
Bij het ophalen zijn de pups gechipt, ontwormt, stamboompapier en krijgen een gezondheidsverklaring mee van de dierenarts en puppy-pakket.

Wij zijn lid van de Nederlandse Teckelclub en fokken volgens het reglement. Ook lopen wij regelmatig hondenshows met onze honden!

Wilt u komen kijken dan bent u van harte welkom, beschuit met muisjes staan voor u klaar!

Bent u een echte teckelliefhebber dan kunt u voor meer informatie bellen naar: ********** in Terborg.

*************************


Juni 2015:


 

Deze dame had nu ook nog het lef mij in een  mail te intimideren dat ik de waarschuwing dat ik niets met deze kennel te maken heb weg moet halen! Het is toch ongelooflijk, je steelt doelbewust fotos, verzendt ze per mail  omdat je drommels goed weet dat je met die fotos van een ander met het copyright van een zeer bekende hondenfotograaf niet mag adverteren, peutert aanbetalingen los onder valse voorwendsels en dan ook nog mij proberen te intimideren?? Een oplichter die mij intimideert?
zie hier:


 

Naam m
Email  
Onderwerp URGENT
Datum 12:04 22-05-2015

Onderwerp : URGENT 

Geachte mevrouw, 

Ik zou u doch vriendelijk doch dirngend willen vragen om het gedeelte van************************* te willen verwijderen!
Indien u dit NIET doet ben ik genoodzaakt gerechtelijke stappen te ondernemen jegens smaad!!

Met vr gr, 

********


adres: t

telefoonummer: 0000000000
 Maar wat blijkt nu? Deze kennel heeft alweer een nestje op marktplaats geprakt en dan komt mijn waarschuwing natuurlijk niet zo "" gelegen"""...
En ook over deze kennel soortgelijke meldingen  als over die in Mariahout", hieronder enkele fragmenten uit een mail die ik ontving over deze topfukker die dus mensen lokt en aan laat betalen met mijn fotos  en mij intimideert dat ik de waarschuwing dat ik hier niets mee te maken heb weg moet halen. Nou, als je het niet erg vindt laat ik het nog een jaar of wat staan totdat zeker is dat iedereen het weet!


Nog een  mail die ik mag gebruiken, 2 Juli  2015, hondje is geboren in 2014:

 Ik heb ook een ruwhaar teckel standaard onze prinses die ***** heet . Nu las ik ook uw rubriek de bedriegertjes nou nu komt het ****komt ook van de****** in terborg vandaan. En inderdaad toen wij haar verleden jaar kochten stonden er ook hele andere foto bij de advertentie absoluut niet de honden die ze daar hadden. Prachtige choco s en black en tan maar bij aankomst hele andere teckel pups sterker nog er waren twee teefjes over en ze wisten niet eens wie welke was. Nou als je graag een teckel wil en dan zie je die twee schattige hoopjes verliefd. Wij hebben echt er voor gekozen een teckel met stamboom bij een fokker te nemen. Er werd ons verteld dat ze een kennelnaam hadden aangevraagd en dat het bijna rond was. Meer dan een jaar later nog geen kennelnaam nee nu blijkt waarom. Toen we ******mee namen bleek ze een bovenbijt te hebben wat ons verteld werd dat het bij het wisselen weg zou gaan en dat het een show hondje was waar hun eerst shows mee wilden gaan lopen. Maar omdat ze er genoeg hadden werd ze toch verkocht *****bleek zware spoelwormen te hebben die ze uitspuugde en poepten echt hele slierten niet normaal zo ziek ze daar van is geweest ze had haar tweede prik niet gehad die ze wel al had moeten hebben. Maar dat kwam omdat ze met vakantie waren geweest werd er gezegd. ***had ook zware oormijt en een infectie aan haar beide oren nou daar heb ik wat bij de dierenarts voor gelopen was gewoon haast niet weg te krijgen zo hardnekkig. Arme ****** de mevrouw gebeld  want de dierenarts wou dat ik het aan de fokker door gaf over de toestand van******maar door gaf wat de dierenarts vroeg dan kon ze de andere pup ook na kijken want wij hebben ********zaterdags op gehaald en wij zijn zondags meteen naar de dierenarts geweest om haar te laten zien en onze trots na te laten kijken. Nu zijn we er achter gekomen dat die mevrouw heel erg fout bezig is ze zet nu ook al de advertentie s onder een andere naam.Ze blijkt dit samen te doen met nog iemand geen idee verder maar ze rommelen met teckels en pups arme beestjes.Ik vond toch dat ik het u door moest geven en u dit te vertellen ik kijk graag teckels op de pc kwam uw site tegen en zo eigenlijk dat ik het las ***** gaat alles nu prima met een pak onnodige kosten en een heel hoop ellende voor haar.Wij genieten van haar maar die mevrouw geeft zich uit als erkende teckel fokker nou niet dus.Ik wou het even kwijt aan u . Groetjes van ********en veel plezier met uw prachtige teckels 

PS, Juni 2016 neemt dit baasje opnieuw contact op met mij en blijkt zij ruim een jaar met haar teckeltje van dierenarts naar dierenarts  ivm chronische oorproblemen, wormen en jeuk.


En wat zegt het NTC reglement hierover???? Nou.......................................... het volgende:

 

8. REGELS AFGIFTE PUPS, WELZIJN PUPS

8.1.  Ontwormen en enten: de fokker draagt zorg voor het deugdelijk ontwormen en inenten van de pups volgens gangbare veterinaire inzichten en voor een volledig door de dierenarts ingevuld  en ondertekend Paspoort voor Gezelschapsdieren. De pups dienen bij aflevering adequaat ontwormd te zijn en zij dienen voorzien te zijn van een unieke ID transponder.

Wowwwwwwwwww, ze krijgen bij de NTC eeen echte unieke transponder! Dat is een moeilijk woord voor microchip maar  klinkt lekker interessant..


En die voorzitter van de NTC, de heer R. Boekholt? Hij heeft WEL  avonden  tijd om op mijn website rond te neuzen maar nog steeds geen tijd om de klacht van de gedupeerde van 2e Paasdag ( 2015) en bovenstaande klacht en over dezelfde kennel te beantwoorden? Of iets aan de grootscheepse fraude binnen zijn vereniging te doen?Is dit in het belang van het ras Dhr Boekholt? Handelt u in het belang van het ras? Want dat horen voorzitters wel te doen? Want daar kun je aansprakelijk voor gesteld worden,ook omdat je er dus wel degelijk vanaf wist, jarenlang...


Maar daar heeft de NTC inmiddels een oplossing voor gevonden en dit staat sinds November 2016 op hun voorpagina:Hier komtienogeenkeer, Ik citeer:

 

Het bestuur en/of de vereniging aanvaardt geen aansprakelijkheid voor problemen met pups die gefokt zijn door haar leden of voor problemen tussen fokker en koper. 

De verantwoordelijkheid voor een nest ligt altijd bij de fokker. De koop van een pup is een zaak tussen fokker en pupkoper. 

Ook ten aanzien van fokkers die zich NTC-fokkers mogen noemen, heeft de vereniging geen andere dan een controlerende (gezondheidseisen en exterieureisen), verwijzende (naar NTC-fokkers ) en een voorlichtende (erfelijke gebreken, advies gebruik koopcontract) taak.

 

Bij een geschil tussen een pupkoper en een NTC-fokker kan om bemiddeling door het bestuur worden verzocht, maar nimmer zal het bestuur/de vereniging als partij in het geschil kunnen worden betrokken.

Einde Z...llemsh ve/ Stal H...mmel k


*************************************************************************************************************************************************************************************** 

Maar Pasen 2015 is natuurlijk nog helemaal niet zolang geleden? Hij moet ook nog een aangetekende brief van mij uit 2013 beantwoorden maar die was aangepakt door zijn zoontje van een jaar of 10 en Dhr Roberts eentje uit 2012 , maar die moet al die ogentesten van 2008 tot 2013 nog boven water zien te halen en dan heb ik het nog niet eens over de "" vice voorziter"" F. de Vries, die van de blind date met K. E.,  de toenmalige secretaresse van de NTC, de ""broodjes kroket eters ""bij van der Valk. Dus waar hebben we het over als we het ""pas ""over een klacht uit 2015 hebben??

Inmiddels krijg ik steeds vaker ongevraagd verhalen per mail over teckeltjes...Er schijnt wel een soort "" waarschuwing in het teckelclubblad  te staan dat "" de fokkers die frauderen hard zullen worden aangepakt"".
AANGEPAKT???? Welnee, ze krijgen een waarschuwing en kunnen gewoon weer door? EllenB is tot dusver de enige die geroyeerd is? En niet op grond van een fokfout? Welnee EllenB had een te grote mond nadat ze ten onrechte van iets is beschuldigd en trekt de ongelooflijke  beerput open omdat ze het he le maal zat was.

Ik heb inmiddels een paar ""Dashondenmagazines"" gekregen en in het Mei nummer van 2015 zegt de voorzitter in de rubriek "" van de bestuurstafel"" dat hij "'bij de eerste controle onaangenaam verrast is"" omdat een groot aantal nesten in eerste instantie niet blijkt te voldoen aan de regels van het fokreglement!!  ONAANGENAAM VERRAST,  hahaha, wat moet ik daar om lachen? Net zo onaangenaam verrast als een paar jaar terug over die schuren in Zeeland waarin teckeltjes in konijnenhokken jarenlang hebben zitten kreperen in hun eigen uitwerpselen en urine maar  die wel  gewoon de kampioenen  van de clubdagen van de NTC werden??? En die later herplaatst zijn door een teckelfokker/medewerker van de Raad vn Beheer die daar  gewoon vanaf wist en nu LOCATIECONTROLE  bij andere fokkers doet? Kan het nog gekker?
2018: Ja het kan nog gekker... lees aub Bedriegertjes deel 2 om te kijken wat deze voorzitter zelf uitspookt!!!
Kijk hier:


Hij moet natuurlijk wat, die R. Boekholt, allemaal voor de "'vorm"". En het leuke van het hebben van een nestje pups is ook weer dat je veel aspirant pupbaasjes spreekt die bij deze clubfokkers geweeest zijn. De volgende fraude met de ogentesten dient zich alweer aan, het gaat gewoon maar door! En de dame van de pupbemiddeling doet dan de belofte  dat de ""overtreder"" eerst 1 waarschuwing krijgt en bij het volgende feit eruit gemikt gaat worden ( tuuuuuuuuurlijk niet) maar weet niet wat te zeggen als het 2e  en 3e overtreding op het clubfokkersreglement al heeft plaatsgevonden bij diezelfde fokker......

En ze houden lekker elkaars  handjes boven al die boterhoofden..... want de ene fraudeur gaat ter dekking bij de andere mega fraudeur en  en dan mag je best een te jonge teef laten dekken of met een anderhalf jaar verlopen ogentest? En gewoon clubfokker zijn en alles "" garanderen"".....NTC Ole.

En als ik dan weer zie wie er winnen op de ""familie teckel dag "" in Barneveld met HEMELvaartsdag ( schijnheiliger kan het toch niet) ??? 3x raden?

 
En al die schijnheilen/fraudeurs krijgen korting.....Een opa van 92 jaar die geen bal verstand heeft van teckels of fokken  betaalt minder voor zijn stambomen dan ik, als je maar lid bent van die club.

Dan hebben we nog de teckels waar de stembanden zijn doorgesneden, een bij de wet verboden  zeer wrede ingreep met grote gevolgen voor het leven van de hond. Ze staan zelfs op de cover van het Teckelclubblad. Op shows worden ze niet meer uitgebracht in de Benelux na mijn pagina `` NTC Ole`` na de bewuste Winner dogshow in 2012 waar stapels reiskennels met naar lucht happende, hese teckeltjes stonden.... Want zo sluw en doortrapt is het teckelvolkje wel. Ik hoorde onlangs dat ook andere mensen melding hiervan gedaan hebben bij het secretariaat van de bewuste show. 
De NL fokkers met deze bewuste hondjes hebben ze dan ook niet meer geshowd binnen de Benelux ( wel daarbuiten) want het is hartstikke verboden! Met een gecoupeerde hond mag je niet meer op shows komen maar dit mag wel?? 
Is dit in het belang van het teckelras, mijnheer Boekholt??


Ik doe een voorzichtige gok dat 60% van de kaninchen en dwerg ruwharen die momenteel show na show winnen direkte nakomelingen uit deze verminkte hondjes en lijnen zijn. En die reuen dekken zich een slag in de rondte,  hoewel het baasje zegt dat hij dat geld echt niet nodig heeft . En hoewel dat baasje zegt het geld  he le maal niet nodig te hebben wordt  ook een krap 16 maanden oud teefje gedekt? Nou dan denk ik bij mezelf waarom wacht je dan niet een volgende loopsheid af? Maar misschien had het baasje nogal haast want ook deze is gestopt na een blauwe maandag fokken van heel veel nesten! En de hondjes die dan nog wel stembanden hadden zaten in opeengestapelde benches in een geluidsdichte kast als ze werkten!Dat is net zo erg als een donkere schuur!
Of is het gewoon een ...... relletje geweest van drama Queen Willem H (olleeder)met veel ...... drama en is hij toch weer begonnen ( ja hoor hij is weer begonnen). En zijn er wat hondjes spoooooorloos verdwenen, nergens meer terug te vinden behalve op stambomen.
NTC Ole!

En niemand heeft last van een `` ethisch dilemma```wel of geen dekking? Welnee, joh als het maar lekker showt en goed verkoopt, allemaal naar dezelfde reuen, kan jou het schelen, je doet net of je het niet weet dat de vaderhond van je nest geen stembanden heeft? Onlangs kreeg ik een uitspraak te zien van de tuchtcommissie van de RvB van een paar jaar terug over iemand die ook hondjes met doorgesneden stembanden in het bezit had, 6 jaar geschorst van fokken en showen! 
Maar deze club mensen mag dat wel? Tuurlijk, als je maar genoeg vriendjes hebt binnen het wereldje?

En de Raad van Beheer maar promoten met `` fairpup`` dat je de broodfok niet in stand mag houden door pups te kopen uit dat circuit  maar dit in stand houden is wel `` fair``en is voor de (ouder) dieren net zo gruwelijk? Dit is dus meer ``Fair Jokkebrok...``En de keurmeesters houden dit in stand want `` the show must go on`` en deze honden winnen? ..Maar ach, wat maakt het uit, het is de NTC holadieee?

De vele teckelslachtoffertjes van de nieuwe generatie  teckelfokkers die geen idee hebben waar ze mee bezig zijn, noch enige kennis in huis hebben, dat ook niet willen leren maar wel NTC Clubfokker zijn. Waar dan nog snel even een paar `´EHBO`` cursusavonden voor georganiseerd worden zodat ze in ieder geval een filmpje hebben gezien hoe een hond werpt....Zodat hun teefje even snel tussen al hun 300 andere bezigheden moet werpen. Wel graag op de uitgerekende dag want morgen moeten ze weer werken en waken bij een teefje of WACHTEN, wat is dat???


En anders doen ze gewoon lekker veel keizersnede waarbij natuurlijk de nodig teefjes sneuvelen en dan steunen ze elkaar uiteraard weer want ze hebben het bijna allemaal wel een keer meegemaakt... En anders gaan ze gewoon naar de bekende fokkers kliniek van Willem H, alles onder plaatselijke verdoving, hoppa, in een uurtje sta je weer buiten met je teef en pups, dan hoef je ook geen nachten te waken, gewoon op afspraak...

Ook mogen de fokkers nu zelf uitmaken hoe vaak je keizersnede bij een teefje laat doen.... nou... je snapt het al, dat is VAAK! En niet meer zoals vroeger stoppen na de 2e keizersnede. Persoonlijk vind ik 1 keizersnede de limit maar dat is mijn mening. Alleen fokken met dieren die "" groot"" genoeg zijn om zelf de pupjes goed ter wereld te brengen. Maar wie ben ik? 

Prutsers  die hondsbrutaal hun info bij elkaar graaien bij andere fokkers  en uit knipsels en stencils en daarmee zeer veel indruk proberen te maken zodat ze zelf de schijn kunnen wekken  "" erkende en ervaren "" fokkers te zijn. Of snel met een collega van hun ""eigen generatie"" aanpappen zodat die je misschien in de toekomst van pas kan komen; opportunisme.
Degene met de meeste embryo's en vruchtblazen op de website gilt moord en brand bij het zien van een vruchtblaas en weet bij god niet wat te doen. Resultaat: dode pup, pup met afgevreten pootje die het liefst ingeslapen was om de schijn op te houden en dan maar snel weggemoffeld wordt...... alles in de doofpot, alles voor de schone schijn......NTC Ole.

Die hun website en Facebook vol zetten met interessante artikelen voor hun "" volgers""  over genetica en double dapples terwijl ze er zelf de ballen van snappen. Waarschuwingen over de nieuwe lepto 4 entingen en zelf notabene na waarschuwingen van diverse mensen en fokkers haar honden WEL vol laat  gieten met deze booster lepto4?
Waarschuwingen tegen castreren maar wel  abortusinjecties aan je teefje laten geven zonder blikken of blozen omdat de zoon zijn moeder gedekt heeft.... alles om de schijn op te houden en vooral NTC clubfokker willen zijn...... nadenken over handelen in het belang van je dieren? Welnee, waarom zou je? Hypocriet? Welnee, gewoon NTC en in alle mogelijke bestuurscommissies zitten....

2016: En tot mijn stomme verbazing zijn alle vruchtblazen, embryo fotos, FCI logo en NTC clubfokkerlogo geruisloos van de website verdwenen... ik moest 2x kijken of dit wel klopte... en..... er was een nestje geboren bij deze fokker op 18 Juli 2015 en dat was "" niet helemaal goed gegaan"""dat was het C nest.
En daarna stond er dat "" dit teefje in de toekomst geen nestjes meer zou krijgen"". Op zich vond ik dat een juiste beslissing gezien de achtergrond van dit teefje. MAAR TOT MIJN STOMME VERBAZING KRIJGT DIT ZELFDE TEEFJE 5 MAANDEN LATER OP 28 DECEMBER 2015 OPNIEUW EEN NESTJE PUPS!!! En de hele pagina van het "" C nest, de fotos, de echo, alles is weg, geen spoor meer, verschwunden! En heeft dit teefje nu het "" G nest"".
En op Facebook wordt dit 2e nest massaal "" geliked'""door alle clubfukkers hoe geweldig dit wel niet is!

Dus ik dacht even kijken of dit nog steeds een NTC clubjokker is want het logo was van de website? JA HOOR , gewoon nog op de NTC clubfokkerslijst op de NTC website.

Blijkbaar mag een NTC clubjokker veeeeel meer onder de vlag van de NTC als een andere fokker? En iedereen vindt het super!
En deze dame is inmiddels ook doorgedrongen tot een functie bij de evenementencommissie en ook bij een kynologenvereniging....NTC want dat is wel zo handig, over "" eigen volk"" doen ze niet zo moeilijk als die een paar flinke steken laten vallen!

EN ROYEREN???  Welnee, natuurlijk niet? 


Net zo makkelijk verkondigen/liegen dat je honden alleen KVV krijgen en artikelen over het belang van "" vers voeren"" maar ook weer net zo makkelijk een zak Royal canin promoten voor de NTC  en ook voeren! Achter bepaalde principes staan? Welnee, NTC Ole!

Eurovisie Songfestival 1998In feite is dat ook gewoon misleiding en liegen  maar zo mag je het natuurlijk niet noemen? Niet als het een NTC fokker betreft?


Die geen idee hebben wat voor kleuren er uit de door hen gemaakte combinaties kunnen komen, geen - eet- ica ? Kun je dat eten? Choc tan langharen  die gentesten krijgen omdat de "" fokker"" denkt dat de honden het "" merle"" gen hebben door een paar anderskleurige haartjes in de tan aftekening? Je komt echt niet meer bij als het niet zo in en in dom en treurig was......

Wat zal ik eens gaan doen met mijn leven, hoe hoor ik erbij bij de Teckelclan? Oh....ik ga fokken, en-of  sla een showlijntje losjes om m n nek  want dat staat reuze interessant en ga gewoon 3x per maand showen? Vinden die teckeltjes ook zooooo leuk,  non stop meegesleurd te worden naar shows?

Een bevriend fokster kwam met een mooie spreuk die ik nog niet kende maar die helemaal van toepassing is  "" Als aapjes hoger klimmen willen dan ziet men al snel hun blote billen"".

Note, eind 2014 : De NTC heeft de eisen voor het ``clubfokkerschap`` verscherpt, dat is op zich wel een goede beslissing van de NTC ware het niet dat daardoor een groot gedeelte van bovenstaand clubje..........................ja, je raadt het al, dat zijn de enige echte NTC  clubfokkers. Het andere gedeelte wat nu nog NTC clubfokker is moet voldoen aan die verscherpte eisen en dat is of 10 jaar of meer aantoonbare fokervaring of hun kennisniveau op peil brengen en het benodigde diploma halen. Maar 2015 is nog een `overgangsjaar``. En wat doen de `` kuddedieren`` die hun kennel zo graag gelinkt zien  aan de NTC? Die laten zich als makke schapen in een hoek drijven en staan dit jaar nog op de lijst van `` club`` fokkers MAAR........  ze krijgen een sterretje voor hun naam.... een sterretje! Nou,  lijkt me dan meer dat je dan een gaatje in je hoofd hebt? Maar hoewel dit besloten is op een ingelaste vergadering in December 2014 is de voorzitter/webmaster na 8 ( acht) maanden nog niet toegekomen aan het plaatsen van de ***** dus ook fokkers die helemaal geen clubfokker mogen zijn staan er nog steeds tussen!

En ook hier probeert de voorzitter de schijn op te houden door weer  wat te waarschuwen in zijn "" van de bestuurstafel van zoals je kunt zien in de rechterbovenhoek ""Oktober 2015!!!!

En zo ook op de afgelopen fukkersvergadering in Maart 2016. Natuurlijk ben ik daar niet zelf bij * gelukkig* maar er schijnt weer quasi '' gewaarschuwd"" te worden omdat het zo'n zooitje is maar er gebeurt natuurlijk NIETS............En deze NTC clubfokker wist het niet meer en is maar wat anders gaan doen zie ik nu ik op de website klik, ik moest ontzettend lachen:
https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiZj5KkxITMAhXIjQ8KHSj2DG8QFggcMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.vanbrisada.nl%2F&usg=AFQjCNEdc1ZR_R_2xkbgROIloOelrfgynw
En die vind je dus ook niet terug op mijn linkenpagina maar er zijn natuurlijk nog steeds een handjevol goede en ervaren fokkers, ook onder NTC leden.


Ik vraag me altijd af wat zulke mensen denken als ze in de spiegel kijken? Of ze een geweten hebben?  Maar misschien moet ik dat gewoon niet meer doen? 

                                                    
web
analytics