Smaadcampagne
De partner van een Nederlandse  Teckel fokster woonachtig in Belgie voert op Facebook een smaadcampagne tegen mij
( 2015)
Geholpen door wat pupeigenaren van hen. Daarnaast stalken zij al jaren andere Nederlandse en Duitse teckelfokkers.

Naar aanleiding van het schandaal met de teckelfokkers in Woerden zijn zij en hun pupbaasjes nu opnieuw bezig om gedupeerden van deze teckelkennel te intimideren en gooien hier en daar nog wat uitspraken op Facebook om een charme offensief kracht bij te zetten voor de fokkers in Woerden. Onder andere:
"" Ellen Balk verkoopt wel blinde hondjes"" ( 2018).
Ik heb ( godzijdank) nog nooit een blind teckeltje gefokt of verkocht. Dit is ook heel simpel na te gaan in de openbare databank van de raad van beheer op kynologisch gebied. Een hondje met mijn kennelnaam en een dergelijke testuitslag is niet te vinden. Ook alle voorouders hebben goede testuitslagen.
Deze uitspraak is dan ook puur bedoeld om mij en mijn kennelnaam te beschadigen.

Het gaat om de Facebookpagina "" Stop de Vliegende Kiep en Wie Anders""
.

Ook zijn er op genoemde Facebooksite  linken naar mijn website geplaatst die er zo'n 10 weken hebben gestaan. Zonder mijn toestemming, door Ingrid de Kok, ook wel bekend als relschopper "' Ingrid van de Zusjes"' op Facebook en Monique Smulders,  een andere relschopper met een anti teckelclub groep. Ze waren allemaal op de hoogte dat ik niet akkoord ga met het ongevraagd linken naar mijn website en het plaatsen van mijn volledige naam. Dit staat duidelijk op mijn website en is zelfs te zien als je mijn website googelt.
Ik wil geen deel uitmaken/gebruikt worden voor hun opruiende groepjes op Facebook.
Ik heb niets met genoemde relschoppers te maken en distantieer me volledig van hen.Er wordt een blind Teckeltje getoond waarover beweert wordt dat het door mij gefokt zou zijn. Dat is niet juist, dit teckeltje komt uit een eenmalig nestje van een andere fokker. De betreffende eigenaren, de Fam. Vilders, ook eigenaren van een hond van de Belgische kennel  uit Westerlo, doen mee aan smaadcampagne, inmiddels al 3 jaar.


Dat het betreffende hondje niet door mij gefokt is blijkt overduidelijk uit het feit dat het mijn kennelnaam "van de Vikinkjes" niet draagt.


Beide ouders van dit hondje hebben voorafgaand aan de dekking een ECVO test ondergaan, en beiden waren vrij van PRA en cataract. Ook de voorouders zijn allen getest door middel van een ECVO test. Dit alles is heel simpel na te gaan in de openbare databank van de Raad van Beheer.

Volledigheidshalve treft u hieronder screenshots aan van de stamboom en het oogonderzoek van het betreffende hondje, alsmede screenshots van de oogonderzoeken van de ouderdieren.

23 November 2015/ uitslagen genetische testen:

Daarnaast heb ik alle hondjes waarmee ik gefokt heb  en in het geval van de Quirky Conquistador   ga fokken dubbel  en onafhankelijk van elkaar laten gen testen bij zowel Laboklin  in Engeland als Genomia in Tsjechie en ik ben ontzettend blij met de uitslagen! Op 2 mutaties PRA die ook daadwerkelijk voor kunnen komen in deze dwerg ruwhaarlijnen ( de meeste fokkers testen op het verkeerde gen waaronder de persoon die deze smaadcampagne gestart is smiley).
Hiermee kan ik deze grove beschuldigingen afronden.
Het ECVO oogonderzoek van het bewuste teckeltje:
 Cataract( niet congenitaal) wil zeggen: niet aangeboren cataract.

De ouders en hun oogonderzoeken: